Úvod HTC HTC U11 Najlepší foťák v mobile: Nemá ho ani Galaxy S8, ani LG G6,...

Najlepší foťák v mobile: Nemá ho ani Galaxy S8, ani LG G6, ani žiaden iPhone. Titul patrí HTC U11

21

Dnešné smartfóny slúžia nielen pre telefonovanie a posielanie SMS správ, ale aj vybavovanie emailov, pozeranie videí a hlavne na fotenie snímok či natáčanie videí. Oplatí sa teda pri sebe nosiť zariadenie, ktoré dokáže všetky tieto veci čo najlepšie. Teraz to vyzerá tak, že posledná spomínaná kategória má nového lídra.

S výsledkami prišiel web DxOMark, ktorý testuje fotoaparáty najznámejších smartfónov. Ich testy pritom siahajú priam do vedeckých hlbín. Inými slovami, dávajú si záležať.

Ktorý smartfón je teda kráľom fotoaparátov? Tento titul nepatrí novému Galaxy S8, ani LG G6. Chváliť sa im môže taiwanská firma HTC a ich dnes predstavený top model HTC U11. DxOMark mu udelili skóre 90/100, vďaka čomu sa mu podarilo prekonať aj Galaxy S8 (88/100) či Google Pixel (89/100).

DxOMark chváli hlavne správanie sa fotoaparátu v zhoršených svetelných podmienkach. Pochvaľovali si hlavne nízky digitálny šum a relatívne rýchle automatické zaostrovanie. U11-tka sa podľa expertov hodí azda na všetky možné situácie, od šera až po priame slnko.

Pre pripomenutie, HTC U11 disponuje 12 Mpx hlavným fotoaparátom s jednotlivými pixelmi veľkými 1,4 mikrónov. Čo najstabilnejší obraz či najostrejšiu snímku získate aj vďaka optickej stabilizácii obrazu. Nízky digitálny šum môžeme (ne)pozorovať aj vďaka svetelnému objektívu s clonou f/1.7.