Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo potvrdzuje: Moto Z2 Play bude mať menšiu a neodnímateľnú batériu

Lenovo potvrdzuje: Moto Z2 Play bude mať menšiu a neodnímateľnú batériu

1
Moto Z
Moto Z Play

Moto Z2 Play ako druhá generácia úspešného smartfónu si pohorší minimálne v jednom aspekte. Kým prvá generácia bola vysoko hodnotená za dlhú výdrž na jedno nabitie, pri druhej to už platiť nemusí.

Moto Z2 Play sme už videli na prvých snímkach, ktoré neprezradili nič nové. Moto Z2 Play bude po dizajnovej stránke takmer identický s vlaňajším predchodcom.

Zmení sa len tvar snímača odtlačkov, ktorý si Moto Z2 Play požičia od menších súrodencov Moto G5 a G5 Plus, a bude ľahší a štíhlejší.

Moto Z2 Play nedávno prešiel odobrením čínskych telekomunikačných úradov, vďaka čomu sme získali pohľad na niektoré parametre. Pozornosť okamžite smerovala k batérii, pri ktorej bola deklarovaná menšia kapacita.

Moto Z Play prvej generácie disponoval 3510 mAh batériou, ktorá sa dokázala postarať o nevídane dlhú výdrž na jedno nabitie. My sme sa pri testovaní bez obmedzení dostali na dva dni výdrže.

moto Z2 play
© TechnoBuffalo

Šetrnejší jedinci tento údaj dokážu ešte prekonať. V dobe, kedy väčšina smartfónov vydrží na jedno nabitie jeden deň, je takáto vlastnosť určite vítaná.

Žiaľ, Moto Z2 Play dostane do výbavy iba 3000 mAh akumulátor. Informáciu môžete brať ako 100-percentnú, keďže ju potvrdilo samotné Lenovo. Výrobca kapacitu prezradil na sociálnej sieti Twitter ako odpoveď na otázku od jedného z fanúšikov.

© Lenovo

Samozrejme, menšia batéria nemusí hneď odrážať tragickú výdrž na jedno nabitie. V kombinácii s novším a optimalizovanejším systémom a energeticky menej náročným čipsetom môže byť výdrž stále viac ako dobrá.

Na hodnoty predošlej generácie sa ale zrejme nedostane.

Ďalšie parametre

Pôvodný čipset Snapdragon 625 by mal nahradiť zdokonalený typ Snapdragon 626. Kapacita pamätí by mala byť viac ako dostatočná.

Čoraz častejšie sa skloňujú údaje 4 GB RAM a 64 GB ROM. 12 Mpx fotoaparát má síce menšie rozlíšenie ako pôvodná 16 Mpx jednotka, no pravdepodobne dorazí s lepšou svetelnosťou a väčšími pixelmi.

Už od výroby sa bude na palube nachádzať OS Android vo verzii 7.1 Nougat. Kompatibilita s príslušenstvom MotoMods je samozrejmosťou.

Prvá generácia Moto Z Play bola predstavená v septembri minulého roka. Moto Z2 Play môže uzrieť oficiálne svetlo sveta ešte skôr. Neprekvapilo by nás, keby sme o oficiálnom predstavení informovali už v priebehu nadchádzajúceho mesiaca jún.