Úvod Zariadenia Smartfóny Moto C a C Plus oficiálne: Úplný základ aj s cenou...

Smartfóny Moto C a C Plus oficiálne: Úplný základ aj s cenou pod stovkou

0
Moto C

Ak ste si mysleli, že Moto G5 je najnižšie položeným smartfónom v hierarchii zariadení výrobcu pre rok 2017, tak vás vyvedieme z omylu.

Dá sa ísť ešte nižšie, čoho dôkazom sú nové smartfóny s označeniami Moto C a Moto C Plus.

Dostupnejší Moto C príde s 5-palcovým displejom so slabším rozlíšením 854 x 480 pixelov. O výkon sa postará štvorjadrový čipset MediaTek, ktorý bude k dispozícii buď vo verzii s LTE alebo len s 3G konektivitou.

Na menej rozvinuté trhy poputuje verzia s 3G konektivitou. 5 Mpx fotoaparát nie je výhra a v prípade 3G verzie nie je výhrou ani zaostrovanie. Automatické zaostrovanie bude k dispozícii len pri LTE verzii smartfónu.

Pozor, 3G verzia bude začínať na cene iba 89 eur, a to s 1 GB operačnou pamäťou, 8 GB úložiskom a 2350 mAh vymeniteľnou batériou. Za LTE a autofocus si priplatíte ešte desať eur.

Moto C / Moto C Plus

Moto C Plus

Moto C Plus je na tom o poznanie lepšie. V tomto prípade budete znovu pracovať s 5-palcovým displejom, ale s použiteľnejším HD 720p rozlíšením.

O niečo výkonnejší čipset MediaTek je spojený so 16 GB úložiskom a 1 GB alebo 2 GB operačnou pamäťou. Verzie sa budú líšiť v závislosti od dostupnosti na konkrétnom trhu.

Lákadlom môže byť veľká, 4000 mAh batéria, ktorá sa určite postará o nadštandardnú výdrž na jedno nabitie. Primárny fotoaparát dostal rozlíšenie 8 Mpx a na prednej strane sa usídlila 2 Mpx kamera. Tá platí aj pre model Moto C.

Obe zariadenia zároveň bežia pod taktovkou OS Android vo verzii 7.0 Nougat.

Čo sa týka dostupnosti, presný údaj nemáme. Vieme však, že Moto C a Moto C Plus poputujú na trhy v Latinskej Amerike, v Európe a v Ázii. Značke Moto sa darí hlavne na indickom trhu a v časti Latinskej Ameriky.

Na takýchto menej rozvinutých trhoch je po ultra lacných smartfónoch vysoký dopyt.