Úvod Zaujímavosti Mladý Rus hral Pokémon GO na nesprávnom mieste. Súd ho odsúdil na...

Mladý Rus hral Pokémon GO na nesprávnom mieste. Súd ho odsúdil na 3,5 roka

2

Tento mladík si nabudúce pravdepodobne rozmyslí, kde si pustí svoju obľúbenú smartfónovú hru Pokémon GO.

Bizarný príbeh pochádza z Ruska, kde len 22-ročného Ruslana Sokolovskeho odsúdili na 3,5 roka podmienečne za to, že sa natočil ako v Jekaterinburgu hral obľúbenú hru v pravoslávnom kostole postavenom na pamiatku Mikuláša II. Mladíka zatkli ešte v auguste 2016.

Vo videu rozpráva, že riziko, že ho zatknú je „úplný nonsens“. Neskôr na to vstúpil do kostola, a to aj napriek tomu, že verejnosť bola upozornená, že hranie takýchto hier v kostole môže mať vážne následky.

22-ročný Ruslan Sokolovsky dostal 3,5-ročný podmienečný trest

Kto by mohol byť pohoršený z toho, že sa v kostole prechádzam so smartfónom v ruke?,“ pýtal sa Ruslan.

Okrem toho, že znevážil kostol bol Ruslan obvinený aj z držania ilegálneho vybavenia. Pri domovej prehliadke u neho totiž našli pero so vstavanou kamerou. Žaloba tlačila na súd, aby udelil čo najvyšší trest, nakoniec dostal 42 mesiacov podmienečne, čo znamená, že za mreže nepôjde. Jedine teda, ak by spáchal ďalší trestný čin.

Bez podpory novinárov by som pravdepodobne skončil za mrežami,“ skonštatoval.

Príbeh Sokolovského by mal ísť príkladom všetkým hráčom tejto obľúbenej hry. Je nutné dodržiavať pravidlá miest, na ktoré idete a tak isto dávať pozor na svoje okolie. Inými slovami, neporušujte skutočné zákony, aby ste získali virtuálnu odmenu.