Úvod Výrobcovia Xiaomi MIUI 9. Novú verziu používateľského prostredia od Xiaomi uvidíme toto leto

MIUI 9. Novú verziu používateľského prostredia od Xiaomi uvidíme toto leto

0
miui 9
Xiaomi Redmi 4

Pomaly to bude rok, čo spoločnosť Xiaomi predstavila inovovanú verziu používateľského prostredia MIUI 8. Logickým nástupcom bude prostredie MIUI 9, ktoré sa už pripravuje.

MIUI 8 uzrelo svetlo sveta v auguste roku 2016. Išlo o relatívne veľkú inováciu z pôvodného prostredia MIUI 7. Pribudol nový dizajn, množstvo funkcií a optimalizačné vylepšenia.

Prostredie MIUI 9 môže byť predstavené ešte skôr ako v auguste. Server MyDrives spomína mesiac júl, no netešili by sme sa predčasne.

Vzhľadom na skúsenosti s predošlými verziami, Xiaomi najskôr predstaví beta verziu prostredia. Zo začiatku bude dostupnosť obmedzená iba na niektoré modely smartfónov Xiaomi.

MIUI 9
MIUI 8

Xiaomi má v portfóliu slušný počet zariadení. Určite bude nejakú dobu trvať, kým vývojári pripravia aktualizácie pre všetky modely. Teda aspoň pre tie, ktoré budú podporované.

Aj keď to možno nevyzerá, aktualizácia je veľmi dôležitá pre širokú základňu používateľov. Prostredie MIUI si osvojilo viac ako 200 miliónov používateľov. Stiahnuť sa dá slobodne a dostupné je aj pre (staršie) smartfóny ostatných výrobcov, počnúc Samsungom, HTC a podobne.

Z noviniek sa zatiaľ neobjavili žiadne snímky obrazovky, čiže vizuálne zmeny nepoznáme. Vývojári ale istotne zapracujú aj na výzore používateľského prostredia. Z funkcionalít by sme spomenuli režim obraz-v-obraze a režim pre dve súčasne aktívne okná.

Očakávajú sa tiež vylepšenia v oblasti výkonu a správy energie. MIUI 9 sledujeme a informujeme vás hneď, ako bude dostupná beta verzia.