Úvod Výrobcovia LG LG predstavil X venture: Odolný smartfón so šikovným tlačidlom QuickButton

LG predstavil X venture: Odolný smartfón so šikovným tlačidlom QuickButton

0
LG včera predstavil ich nový smartfón s označením X venture. Ide o druhý smartfón z radu X určený pre rok 2017. LG X venture je vďaka IP68 certifikácii odolný voči rôznym živlom.

Okrem toho je tento smartfón vybavený 14-MIL STD 810G certifikáciou, vďaka čomu prežije extrémne teploty, pády na zem a oveľa viac. Inými slovami, je to poriadne odolný „chlapík“.

X venture poháňa Snapdragon 435 a 2 GB operačnej pamäte RAM. Táto konfigurácia poháňa 5,2-palcový LCD displej s rozlíšením 1 920 x 1 080 pixelov. Vo výbave sa ďalej nachádza 32 GB úložisko rozšíriteľné o microSD kartu, ako aj 4 100 mAh batérie, ktorá by vám mala vydržať 24 hodín prevádzky. Z 0% na 50% sa nabije veľmi rýchlo – trvá mu to len 48 minút.

Zadnú stranu pokrýva 16 Mpx senzor, zatiaľ čo na prednej je uložená 5 Mpx selfie kamera so zorným uhlom 120 stupňov. Niečo podobné môžeme vidieť aj na LG V20. Telefón poháňa Android 7.0 Nougat.

LG X venture je určený pre ľudí, ktorí radi chodia do prírody, na výlety či robia iné aktivity. Aj preto má na bočnej strane hardvérové tlačidlo, ktoré LG nazval „QuickButton“. Po jeho stlačení sa vám otvorí nová aplikácia Outdoor Essentials. Aplikácia v sebe nesie tlakomer, kompas, počítadlo krokov/kalórií/vzdialenosti, informácie o počasí a možnosť zapnúť baterku.

Tlačidlo QuickButton je naprogramované tak, že pri jednom ťuknutí otvorí aplikáciu Outdoor Essentials, dlhé stlačenie otvorí nastavenia zariadenia a rýchly dvojťuk spustí režim „rukavíc“. V tomto režime dokáže LG X venture registrovať dotyky aj vtedy, keď máte oblečené rukavice.

Na rozdiel od Samsungu a jeho Galaxy S8 si tlačidlo QuickButton môžete naprogramovať aj podľa seba. Kľudne si môžete vybrať, ktorú z vašich obľúbených aplikácií má otvoriť.

LG X venture sa začal predávať v Severnej Amerike, do Európy by mal zablúdiť už o pár týždňov.