Úvod Smartphony Dohady Prvý pohľad na LG V30. Nová farba a FullVision displej

Prvý pohľad na LG V30. Nová farba a FullVision displej

6
LG V30
© Weibo

Ak sa vám zapáčil model LG G6, no chceli by ste predsa len niečo viac, ulahodiť vám môže pripravovaný LG V30.

Nový smartfón z dielne kórejského LG skôr ako na jeseň neuvidíme. Napriek tomu sa toto zariadenie už stalo predmetom špekulácií a uniknutých informácií.

Tie najnovšie pochádzajú z Číny a majú podobu fotografií. Sú iba tri a nie sú príliš kvalitné, no aj tak môžeme badať niekoľko podstatných detailov.

LG V30 vyzerá takmer ako LG G6. Prednej strane dominuje FullVision displej s minimálnym orámovaním. Oproti LG G6 nájdeme rozdiel v hornej hrane. Displej siaha až po jej okraj, čo môžeme vidieť napríklad pri smartfóne Xiaomi Mi Mix.

lg V30
© Weibo

V strede horného okraja displeja sa nachádza pevný segment, v ktorom sídli oko prednej kamery. Totožnú koncepciu vyznáva aj smartfón Essential Phone, ktorý uzrel svetlo sveta len dnes.

Pokiaľ by LG použilo rovnaký panel, pracovali by sme s displejom s rozlíšením 2560 x 1312 pixelov a pomerom strán 19:10. Mriežku reproduktora v spodnej hrane dopĺňa USB typ C a dokonca aj 3,5 mm audio konektor.

Zdá sa, že HTC U11 nebude jediným „zrkadlom“ v segmente smartfónov. Aj LG V30 sa pomerne slušne leskne, čomu tiež dopomáha zaujímavý odtieň tehlovej farby (tit. foto).

LG V30
© Weibo

Parametre

Parametre samozrejme nepoznáme, no logicky sa môžeme dostať k čipsetu Snapdragon 835, ktorý napríklad v LG G6 nenájdeme (SD 821). Štedrá by bola 6 GB kapacita operačnej pamäte RAM.

Fotoaparáty zrejme nové nebudú. LG V30 si osvojí snímače z LG G6, ktoré sú však veľmi kvalitné. Oba majú po 13 Mpx a jeden je z nich sníma širokouhlé zábery v GoPro štýle.

LG V30 sa v hierarchii výrobcu posadí vyššie ako LG G6, čo sa bude týkať aj ceny. Jeseň je každopádne ešte ďaleko, preto zatiaľ známe informácie radšej berieme s rezervou. Istotne sa však máme na čo tešiť.

Tohtoročná plejáda vlajkových smartfónov je zatiaľ nesmierne podarená.