Úvod Zariadenia Kanadský výrobca Kobo predstavil novú verziu asi najlepšej čítačky e-kníh. Je vodotesná

Kanadský výrobca Kobo predstavil novú verziu asi najlepšej čítačky e-kníh. Je vodotesná

2
Kobo Aura H2O

Čítačky elektronických kníh možno nie sú až tak rozšírené, no ten, kto ich používa, na ne nedá dopustiť. Medzi popredných výrobcov čítačiek e-kníh patrí kanadská spoločnosť Kobo.

Samozrejme, digitálna podoba knihy sa nevyrovná tej fyzickej. Typickú vôňu papiera elektronická verzia knihy nesprostredkuje, no na druhú stanu, môžete pri sebe nosiť stovky kníh.

Čítať ich môžete kedykoľvek a kdekoľvek, a vďaka spoločnosti Kobo im neublíži ani voda. Teda skôr samotnému zariadeniu.

Aura H20 je nová verzia veľmi dobre hodnotenej čítačky e-kníh, ktorá bola predstavená relatívne dávno, ešte v roku 2014. S tou však zdieľa iba názov a vodotesnosť. Väčšinu vlastností prevzala z novšieho modelu Kobo Aura One.

kobo aura H20
© Kobo

Čítačka Kobo Aura H20 sa chváli odolnosťou IPX8 čo znamená, že znesie ponor do maximálne dva metre hlbokej vody, v ktorej vydrží až jednu hodinu. Dizajn čítačky je prevzatý z modelu Aura One a to sa týka aj zadnej strany s pogumovaným povrchom.

V čítačke sa nachádza zabudovaná služba Pocket a večerné čítanie spríjemní nastavenie pre zmenu teploty obrazovky.

Na prednej strane zariadenia nájdeme dotykový 6,8-palcový e-ink displej s hustotou pixelov na palec 265 ppi. Čítačka je o 20 gramov ľahšia (207 gramov) a o 50 dolárov lacnejšia ako model Aura One.

8 GB interná pamäť znesie približne 6000 kníh, nechýba WiFi konektivita alebo microUSB konektor.

© Kobo

Kobo Aura H20 si odbije trhovú premiéru 22. mája a stáť bude 179 dolárov. Predošlá verzia čítačky z roku 2014 sa v našich končinách predáva za cenu v rozmedzí od asi 180 eur až do 200 eur.

Ak sa obzeráte po novej čítačke elektronických kníh, určite si počkajte na túto. Kobo vám sprístupní knižnicu, v ktorej nájdete 5 miliónov titulov a pre vlastný obsah poslúži podpora pre množstvo rôznych formátov (EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR).

Oficiálnu stránku zariadenia Kobo Aura H20 nájdete >v tomto odkaze<