Úvod Zaujímavosti VIDEO: Palubná kamera v aute zachytila výbuch a zrútenie lietadla

VIDEO: Palubná kamera v aute zachytila výbuch a zrútenie lietadla

0
kamera v aute

Vodiči si do áut umiestňujú palubné kamery minimálne z jedného dôvodu. Pri prípadnom dopravnom priestupku alebo nebodaj nehode budú mať audiovizuálny dôkaz o ich priebehu.

Pre takýto záznam nepotrebujete špecializovanú kameru. Bohate postačia lacnejšie kúsky, ktoré sú primárne predávané ako akčné kamery pre šport, výlety do prírody a podobne.

Z času na čas sa stane, že palubná kamera vo vozidle zachytí niečo, čo sa dá označiť za unikátne. To je aj prípad osoby menom Simon Li, ktorej sa podarilo pomocou kamery v aute zachytiť pád malého lietadla.

Lietadlo havarovalo v meste Mukilteo, ktoré sa nachádza v americkom štáte Washington. Video ukazuje lietadlo, ktoré sa veľkou rýchlosťou rúti k zemi priamo cez vodiče vysokého napätia.

Záchranné zložky pri zaistení zrúteného lietadla © Mukilteo Police Dept

Elektrická energia následne zapálila letecké palivo, ktoré okamžite explodovalo. Podľa správ, letecká nehoda odstavila od dodávok elektrickej energie asi 9000 obyvateľov spomínaného mesta.

Napriek extrémne nebezpečnej situácii sa nikomu nič nestalo, čo sa dá považovať za malý zázrak. Jednomotorový stroj stratil výkon krátko po vzlete, na čo pilot zareagoval navedením lietadla na prázdnu ulicu v meste Mukilteo.

Pilotovi sa síce pri núdzovom pristátí podarilo poškodiť niekoľko áut, podstatné ale je, že on aj cestujúci vyviazli bez zranení. Pár škrabancov sa možno objavilo, no vzhľadom na charakter nehody sú istotne zanedbateľné.

Slovensko

V našich končinách na verejnosti nedávno rezonoval záznam z kamery v aute, ktorý zachytil hromadnú nehodu na diaľnici D1. V nepriaznivom počasí do seba vrazilo približne 40 áut a zranených bolo asi 24 osôb. Z toho jedna ťažko.

Video, ktoré má v súčasnosti viac ako 300 000 zhliadnutí, nahral na server YouTube užívateľ Lukáš Topoli.

Myslíte si, že sú kamery v automobiloch prínosom? Používate nejakú? S vašimi skúsenosťami sa môžete podeliť v diskusii.