Úvod Smartphony Predstavenie Huawei Nova 2 a Nova 2 Plus oficiálne: Každý s 12 Mpx,...

Huawei Nova 2 a Nova 2 Plus oficiálne: Každý s 12 Mpx, 8 Mpx a 20 Mpx fotoaparátom

2
huawei nova 2

Čínsky gigant Huawei predstavil nové generácie elegantných smartfónov strednej triedy, ktoré sú označené ako Huawei Nova 2 a Huawei Nova 2 Plus. 

Dizajn dvojice sa viac priblížil k vlajkovým modelom P Línie, čiže si ich môžete na prvý pohľad pomýliť s iPhone smartfónom. Tvar zariadení je veľmi podobný.

Odlišnosti nahrávajú svieže farebné prevedenia, hlavne svetlejšie poňatá modrá a zelená povrchová úprava.

Huawei sa zbavil čipsetu Snapdragon 625, ktorý sme našli v prvých generáciách daných modelov. Výrobca siahol po vlastnom riešení, ktoré sa nazýva Kirin 659. Tento čipset vyznáva podobnú koncepciu, ako konkurencia od Qualcommu.

huawei nova 2

Dostať by sme mali obstojný výkon pre väčšinu bežných operácií v kombinácii s energeticky menšou náročnosťou.

Menšiemu modelu dominuje 5,0-palcová LPTS LCD obrazovka s FHD 1080p rozlíšením, displej väčšieho modelu narástol až na 5,5 palca. Technológia aj rozlíšenie je totožné.

Kovové telá sú hrubé iba 6,9 milimetra, no zmestili sa do nich akumulátory s kapacitami 2950 mAh a 3340 mAh. Obe zariadenia pracujú so 4 GB kapacitou operačnej pamäte.

Základom bude 64 GB úložného priestoru pri menšej verzii a Huawei Nova 2 Plus umožní zapratať až 128 GB internú pamäť.

huawei nova 2
Huawei Nova 2

Lákadlom môžu byť fotoaparáty. Selfie maniakov posadí na zadok gigantické 20 Mpx rozlíšenie prednej kamery. Vzadu sa nachádza duálny snímač, ktorý si rozdelil 12 Mpx a 8 Mpx rozlíšenia (1,25μm, f/1.8). Druhý z dvojice snímačov disponuje aj optickým priblížením.

Spomenieme ešte snímač odtlačkov prstov, USB typ C konektor, Android vo verzii Nougat alebo najnovšie používateľské prostredie EMUI 5.1.

Predaj bude zahájený v priebehu nadchádzajúceho mesiaca jún s avizovanou cenou 325 eur za model Nova 2. Smartfónu Huawei Nova 2 Plus patrí cena 375 eur.