Úvod Výrobcovia Huawei Huawei útočí na výrobcov notebookov: Predstavil nadupané MateBooky, ktoré ohromia výbavou a...

Huawei útočí na výrobcov notebookov: Predstavil nadupané MateBooky, ktoré ohromia výbavou a prevedením

1

Huawei je spoločnosť, ktorá má dosť skúseností a obrovský kapitál na zhmotnenie všelijakých nápadov. Príkladom sú aj nové notebooky, ktoré spoločnosť predstavila v Berlíne. Poďme sa pozrieť ako notebook od Huawei vyzerá a či by sa doň teoreticky oplatilo investovať.

MateBook X je skutočný, 13“ notebook. Hovorím „skutočný,“ keďže spoločnosť už počas minuloročného MWC predstavila niekoľko zaujímavých 2-in-1 riešení. Výkon má na starosti procesor Intel Core i5 alebo i7. Na výber budete mať z 4 alebo 8 GB LPDDR3 RAM. Pozerať sa budete na nádherný displej s pomerom strán 3:2 a rozlíšením 2K. Ide teda o absolútne monštrum čo sa produktivity týka.

Huawei Matebook X

Okrem parádneho výkonu si užiješ aj poriadny zvuk. Notebooky MateBook od Huawei sú totiž vybavené technológiou Dolby Atmos. Displej objíma tenučký rámik, v ktorého vrchnej časti nájdete aj prednú webkameru. Čo mnohých nepoteší sú len 2 USB C porty3,5mm jack pre slúchadlá. V taške so sebou teda budete musieť aj niekoľko adaptérov, poprípade USB Hub.

Huawei Matebook D

MateBook D je zas 15,6“ notebook, ktorý v niektorých konfiguráciách dokonca ponúkne aj dedikovanú grafiku GeForce. Vzhľadom na to, že ide o výkonnejšiu verziu si budete môcť kúpiť aj verziu so 16 GB LPDDR3 RAM. Spoločnosť však ani v tomto prípade neuvádza.

Nakoniec, Huawei bude ponúkať aj najmenší z trojice, MateBook E. Ten disponuje malým 12“ IPS displejom s rovnakým rozlíšením ako predchádzajúce modely (2 160 x 1 440). Poháňať ho bude Intel Core m3-7Y30 alebo i5-7Y54.

Notebooky majú ponúknuť skvelú pomer cena/výkon a dlhú výdrž batérie. Či sa to pretaví aj v skutočnosť bez možnosti recenzie pochopiteľne nevieme.