Úvod Smartphony Predstavenie HTC U 11 bude skutočnou vlajkovou loďou. Medzi parametrami nájdeme aj Snapdragon...

HTC U 11 bude skutočnou vlajkovou loďou. Medzi parametrami nájdeme aj Snapdragon 835!

11
htc u 11

Od oficiálneho predstavenia vlajkového modelu HTC U 11 nás delia ešte približne dva týždne, no napriek tomu o tomto zariadení nevieme takmer nič. 

Chýbala nám hlavne špecifikácia, ktorá by doplnila inak viac-menej potvrdené informácie o inovatívnom ovládaní prostredníctvom na tlak citlivej konštrukcie.

Parametere smartfónu sa verejnosti objavili až dnes a vyzerajú skvele. Prezradila ich typická informatívna grafika, ktorú nájdeme na balení takmer každého smartfónu.

Parametre HTC U 11

  • Displej – 5,5 palca, QHD 1440p rozlíšenie, Gorilla Glass 5. generácie
  • Čipset: Qualcomm Snapdragon 835
  • Pamäte: 4/6 GB RAM, 64/128 GB ROM + 2 TB microSD
  • Softvér:  Android 7.1.1 Nougat, prostredie HTC Sense, ovládanie Edge Sense
  • Zadné foto: 12 Mpx UltraPixel fotoaparát 3. generácie (pravdepodobne snímač Sony IMX362), clona f/1.7, optická stabilizácia, 4K video, ultra rýchle zaostrovanie
  • Predné foto: Rozlíšenie 16 Mpx (pravdepodobne snímač Sony IMX351), clona f/2.0, FHD video
  • Batéria: 3000 mAh, rýchle nabíjanie Quick Charge 3.0
  • Audio: HTC BoomSond, 3D záznam zvuku, potláčanie okolitého hluku, hi-res audio
  • Ďalšie:  Odolnosť IP57, snímač odtlačkov, Bluetooth 5.0, USB – C, NFC, GPS, Glonass, 4G, WiFi
HTC U 11
© MySmartPrice

Spomínaná grafika hovorí o smartfóne so 6 GB operačnou pamäťou, ide však o lepšie vybavenú verziu. Testovací štandard Geekbench prezradil existenciu aj 4 GB verzie.

Dual SIM funkcionalita je prítomná tiež, jej dostupnosť bude ale závisieť od konkrétneho trhu.

Poteší výkonný čipset Snapdragon 835. LG muselo pri svojom vlajkovom smartfóne LG G6 siahnuť po čipsete Snapdragon 821. Väčšinu z počiatočných zásob jednotiek SD 835 si rezervoval Samsung pre výrobu svojich smartfónov Galaxy S8.

Ak by chceli v LG použiť čispet Snapdragon 835, museli by počkať s predstavením až niekedy do mája alebo júna. A to je presne prípad očakávaného HTC U 11.

Grafika okrem uvedených parametrov zobrazuje funkciu Edge Sense, ktorá vypovedá o zatiaľ jedinečnom ovládaní zariadenia prostredníctvom konštrukcie. Vo výpise nám chýba 3,5 mm jack.

HTC tak nepôjde po vzore Lenova, ktoré nadchádzajúcu vlajkovú loď Moto Z2 zrejme vybaví aj 3,5 mm jackom. V HTC sa opäť spoľahnú na hi-res audio sprostredkované konektorom USB typ C.

Údajná podoba HTC U 11

Po dizajnovej stránke nepôjde o žiadne experimenty. Pomenovanie smartfónu hovorí jasne. Písmeno U odkazuje na aktuálnu líniu modelov U Ultra a U Play, ktorú HTC U 11 doplní.

Očakávať tak môžeme výrazne lesklú povrchovú úpravu. Číslovka 11 v názve pre zmenu odkazuje na nasledovníka vlaňajšieho modelu HTC 10. Tvar, zaoblenie rohov alebo rozmery môžu byť veľmi podobné.

Vlajkové lode od HTC boli po konštrukčnej stránke vyhotovené možno nenápadne, no vždy poctivo a nesmierne kvalitne. Snáď sa tento rok nesklameme.

Premiéra HTC U 11

Výrobca predstaví model HTC U 11 16. mája 2017 na troch rôznych miestach sveta. Chýbať by nemal ani dostupný live stream z udalosti.

Ten vám prinesieme krátko pred oficiálnym predstavením. A cena? Stále neznáma. Dá sa však predpokladať, že nebude zaostávať za cenami iných poprednými top modelov smartfónov ostatných výrobcov.