Úvod Smartphony Dohady Honor 9 bude predstavený už zajtra. Takéto sú očakávané parametre a cena

Honor 9 bude predstavený už zajtra. Takéto sú očakávané parametre a cena

0
Honor 9
© androidheadlines.com

Ak vlastníte Honor 8, viete, že ide o jeden z najlepších smartfónov minulého roka, ktorý reprezentoval vyššiu strednú triedu. Honor 9 na tom nebude inak. 

Jeho oficiálne predstavenie sa odohrá už zajtra (27. máj 2017).

Honor 9 prešiel odobrením čínskych telekomunikačných úradov, vďaka čomu sme získali relatívne presný pohľad na jeho parametre.

Momentálne existujú tri rôzne verzie smartfónu s označeniami STF-AL00, STF-TL10 a STF-AL10.

Všetky verzie obdržia obrazovku s veľkosťou 5,15″ a rozlíšením 1920 x 1080 pixelov. Zatiaľ nie je jasné, či pôjde o drahšie AMOLED displeje alebo o klasické LCD obrazovky. Rozdielne budú pamäťové konfigurácie.

Základom bude 4 GB kapacita RAM, dve vyššie verzie prídu až so 6 GB kapacitou operačnej pamäte. Minimálny priestor pre dáta zabezpečí 64 GB úložisko, ktoré rozšírite o ďalších 128 GB v rámci microSD slotu.

Honor 9 príde s OS Android vo verzii 7.0 Nougat. Očakávali sme už novšiu verziu označenú kódom 7.1.1, no tá príde s prvou väčšou aktualizáciou. Ak vás Honor 9 stále nepresvedčil, esom v rukáve má byť čipset a fotoaparát.

Honor 9 © TENAA

Pod kapotou sa totižto uvelebí osemjadrový čipset s taktom 2,4 GHz. Malo by ísť o dvornú procesorovú sadu spoločnosti Huawei, typ Kirin 960.

Vzadu nájdeme dva objektívy, za ktorými sa ukrýva 20 Mpx a 12 Mpx senzor. Duo doplní jeden LED blesk a fotoaparáty budú cieliť na kvalitu snímok pri zlých svetelných podmienkach.

V tomto smere väčšina smartfónov zaostáva. Výnimkou je napríklad HTC U11, či iné drahšie a lepšie vybavené high-end zariadenia. 3100 mAh batéria nebude výnimočná, no s celodennou prevádzkou si poradí.

Honor 9 bude o niečo väčší a ťažší. Svedčí o tom rozmer 147,3 x 70,9 x 7,45 mm a váha 155 gramov. Ceny ešte nie sú jednoznačné, pár čísiel sa však predsa len objavilo. Najlepšie vychádza domáci trh.

Cena 437 dolárov, čiže asi 390 eur je viac ako dobrá. Je vynikajúca. Letieť kvôli nej do Číny sa ale určite neoplatí. V našich končinách musíme počítať s cenou 499 eur, resp. 499 dolárov v prípade amerického trhu.