Úvod Smartphony Dohady Honor 9 na nových snímkach. Žiadny 3,5 mm jack a presunutý snímač...

Honor 9 na nových snímkach. Žiadny 3,5 mm jack a presunutý snímač odtlačkov

2
Honor 9
© androidheadlines.com

Honor 8 bol predstavený v júli minulého roka 2016 a pri pohľade do kalendára zistíme, že by sme mohli pomaly očakávať premiéru jeho novej generácie.

Honor 8 zaujal ihneď po predstavení. Postaral sa o to hlavne prémiový a elegantný dizajn. Smartfón však nielen, že dobre vyzerá, ale aj dobrý je.

Pomer výbavy voči cene bol v období predstavenia veľmi štedrý a Honor 8 je tiež dobre hodnotený napríklad za softvérovú optimalizáciu alebo kvalitné duálne fotoaparáty.

Server The Tech Point priniesol vyobrazenie údajnej novej generácie tohto smartfónu, ktorý by sa mal nazývať Honor 9. Už pri prvom pohľade na snímky zistíme, že došlo k zmenám.

Honor 9
© thetechpoint.org

Zdá sa, že výrobca zachová elegantný tvar aj rozmer zariadenia. Identické bude zrejme tiež lesklé prevedenie zadnej strany. Čo však možno zamrzí, je absencia 3,5 mm audio konektora pre slúchadlá.

Na snímkach ho nevidíme v žiadnej hrane. Ukazuje sa len konektor USB typ C, ktorý je symetricky umiestnený medzi dvoma perforáciami pre reproduktory v spodnej hrane. Mnohých tiež nepoteší nová poloha snímača odtlačkov.

Tvorcovia zariadenia sa ho rozhodli presunúť pod displej tak, ako môžeme vidieť pri posledných smartfónoch Huawei. Honor je dcérskou značkou tohto čínskeho giganta, čiže s istým vplyvom musíme počítať.

Honor 9
© thetechpoint.org

Parametre

Čo nájdeme pod kapotou modelu Honor 9, nevieme. Informácie sú strohé, no pár špekulácií sa objavilo.

Hovorí sa, že Honor 9 bude odolný voči vode v rámci jedného zo štandardov IP. Huawei na túto vlastnosť dlhodobo necieli, čo je škoda. Konkurencia je v tomto ohľade ďalej a čínsky gigant skôr či neskôr vodeodolnosť musí priniesť.

Pravdepodobne stúpne aj výkon, ktorému pomôže novšia generácia čipsetu Kirin a prekvapením by nebola ani väčšia batéria. 3000 mAh akumulátor v súčasnej generácii nie je zlý, no čím viac šťavy, tým lepšie.

Očakávať môžeme tiež vylepšenie dvojitého fotoaparátu. Určite pri nich nenájdeme podpis legendárnej spoločnosti Leica. Huawei si toto eso necháva primárne pre svoje modely z prémiovejších radov.

Nikto zatiaľ neavizoval cenu, za ktorú sa bude Honor 9 predávať. Pri tomto type zariadenia je cena viac ako dôležitá. V strednej, resp. vyššej strednej triede je veľká konkurencia a aj mierne navýšenie ceny môže donútiť zákazníkov poobzerať sa po konkurencii.

Vlastníte Honor 8? Ste s týmto smartfónom spokojní?