Úvod Elektromobilita VIDEO: Faraday Future – elektrické super auto v novom promo videu

VIDEO: Faraday Future – elektrické super auto v novom promo videu

1
© Faraday Future

Faraday Future FF 91 je ambiciózny prémiový elektromobil, ktorý je v tejto chvíli stále predmetom vývoja a na komerčnom trhu ho ešte nenájdeme. 

Či sa na trhu vôbec niekedy objaví je zatiaľ otázne. Vedúci pracovníci mladú modernú spoločnosť opúšťajú, finančné vyhliadky tiež nie sú najružovejšie a výrobca mal dokonca priškrtiť odvážne plány pre vybudovanie továrne v americkom Las Vegas.

Tieto problémy nám však nebránia v tom, aby sme videli elektromobil Faraday Future FF 91 v reálnej premávke. Aspoň teda v novej promo snímke, kde sa môžeme kochať jedinečným dizajnom futuristického elektromobilu.

Nie, že by boli vozidlá automobilky Tesla, ktorá je konkurenciou pre Faraday Future, nevzhľadné. Ich dizajn je skôr poňatý univerzálnejšie tak, aby vyhovoval väčšine potencionálnych záujemcov.

Faraday Future
Grafika svetiel elektromobilu FF91 © Faraday Future

Mimochodom, elektromobil FF 91 by mal byť dostať enormný výkon s hodnotou 1 050 koní, zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 2,4 sekundy a asi 600 km dojazd. Naposledy bolo vozidlo videné na tohtoročnom podujatí CES v Las Vegas, kde tvorcovia prezentovali jeho schopnosti.

Oficiálne obdobie začatia sériovej výroby pripadá na rok 2018, čo nie je tak ďaleko, ako by sa mohlo zdať. Pozrite sa, ako vyzerá budúcnosť na kolesách podľa Faraday Future. Vo videu sa mihne aj zadná časť konkurenčného elektromobilu Tesla Model S.

Na konci videa zase môžete počuť typický zvuk pri zrýchlení, ktorý vydávajú elektromotory.

Video