Úvod Sociálne siete Facebook Facebook najme ďalších 3 000 ľudí: Budú kontrolovať nenávisť a samovraždy v...

Facebook najme ďalších 3 000 ľudí: Budú kontrolovať nenávisť a samovraždy v živom vysielaní

2

Facebook pokračuje v zabezpečovaní živého vysielania na Facebooky. Nedávno sa totiž začali objavovať prenosy, v ktorých bolo plno násilia, čo na najväčšiu sociálnu sieť vrhá veľa negatívneho svetla. Firma sa tak rozhodla, že si na pomoc prizve 3 000 ľudí, ktorých úlohou bude kontrola videí.

Tri tisícky nových ľudí sa tak pridajú k už pracujúcim 4 500 zamestnancom, ktorých úlohou je moderovať príspevky a videá a v prípade porušenia pravidiel ich odstrániť. Moderátori však budú mať prístup aj k príslušným orgánom, ktorým môžu takéto príspevky nahlasovať. Príkladom môžu byť ľudia, ktorí vyznačujú samovražedné sklony.

Moderátori Facebooku už pomohli zachrániť život muža po tom, ako na jeho adresu privolali políciu. Dôvodom boli podozrivé príspevky na jeho časovej osi. V iných prípadoch však takéto šťastie nemali a ľudia nakoniec samovraždu skutočne spáchali.

Vlnu kritiky spôsobilo vysielanie naživo, v ktorom muž zabil náhodného chodca. Pár týždňov na to sa na sociálnej sieti objavilo video, v ktorom otec najskôr obesil svoju malú dcérku a potom aj seba. Práve takýmto situáciám chce Facebook predísť.