Úvod Výrobcovia Essential Essential Phone od Andyho Rubina bude dostupný do 30 dní!

Essential Phone od Andyho Rubina bude dostupný do 30 dní!

2
essential
Essential Phone © The Verge

Andy Rubin, zakladateľ Androidu v noci na dnes oficiálne predstavil svoje nové dielo – Essential Phone, ktorý je jedno z najzaujímavejších za posledné roky.

Smartfón je čiastočne vyrobený z titánu (pre väčšiu odolnosť) a ponúka 5,7-palcový displej s rozlíšením 2 560 x 1 312, ako aj najnovší čipset Snapdragon 835. Je to teda vlajková loď, ako sa patrí.

Essential Phone si môžete zarezervovať už dnes. Bohužiaľ, jedine ak bývate v USA. Každopádne, telefón by mal byť podľa slov Rubina dostupný do 30 dní. Predpokladáme, že dovtedy by pán Rubin mohol vyklopiť aj plán pre expanziu za veľkú mláku smerom do Európy.

Andy Rubin zároveň podotkol, že Essential Phone v sebe ponesie vlastného inteligentného asistenta, ktorý bude dostupný aj zvlášť vo forme Essential Home. Ide o asistenta podobného Google Home či Amazon Alexa. Okrem toho, zariadenie beží na čistučkom Android 7.0 Nougat, takže po softvérovej stránke sa nemáme čoho báť.

Zariadenie sa v USA predáva za 699 dolárov. Za 50-dolárový príplatok vám k nemu pribalia aj najmenšiu 360-stupňovú kameru na svete, ktorá sa dá pomocou magnetických konektorov pripnúť na zadnú stranu smartfónu.