Úvod Zaujímavosti Elon Musk sa púšťa do vŕtania tunelov: Prvý prototyp preváža autá 200km/h...

Elon Musk sa púšťa do vŕtania tunelov: Prvý prototyp preváža autá 200km/h rýchlosťou!

9

Elon Musk je presne ten typ človeka, ktorého naša spoločnosť potrebuje. Hľadá inteligentnejšie riešenia, ktoré pomôžu nám všetkým. Po PayPali, SpaceX a Tesle v januári oznámil, že sa chce pustiť aj do vŕtania tunelov. Len pred dvoma týždňami predstavil konkrétnu víziu toho, ako by mali dané tunely vyzerať.

Preto všetkých celkom prekvapilo, keď na svojom Instagrame zverejnil zábery z prvého, už vyvŕtaného tunela s prototypom prepravnej plošiny. Ako rýchlo ide, pýtate sa? Čo tak dvesto kilometrov za hodinu.

Ako taká jazda takýmto tunelom vyzerá si môžete pozrieť nižšie. Chceme však upozorniť, že video nie je vhodné pre ľudí citlivých na stroboskopické efekty.

Tunely, ktoré má vyvŕtať nová Muskova spoločnosť, The Boring Company, majú prepraviť autá vo veľkomestách čím sa odľahčí celková doprava. Vozidlá sa pomocou výťahov popri ceste znesú o pár desiatok metrov pod zem. V samotných tuneloch sa budú z miesta na miesto za pomoci automatizovaného systému pohybovať rýchlosťou 200 km/h.

Elon s nápadom prišiel po tom, ako videl, v akom stave je doprava vo veľkomestách, v tomto prípade v Los Angeles. Jeho cieľom je zlacniť tunelovanie a tým spustiť revolúciu v celom odvetví.

https://www.youtube.com/watch?v=u5V_VzRrSBI