Úvod Výrobcovia Sony Toto je nové delo od Sony: X Ultra má 6,4-palcový displej s...

Toto je nové delo od Sony: X Ultra má 6,4-palcový displej s pomerom strán 21:9!

4

Ak ste už videli, ako vyzerá LG G6 či Galaxy S8/S8+ tak iste viete, že ponúkajú svojim spôsobom zvláštny displej. Ako to myslím? Jednoducho, sú dlhšie a užšie, než na čo sme zvyknutí.

LG G6 má displej s pomerom strán 18:9, zatiaľ čo Galaxy S8 a S8+ ponúkajú pomer strán 18.5:9. Obe zariadenia sú teda dvakrát vyššie než sú široké.

Výhodou má byť fakt, že na takýto displej sa pohodlnejšie zmestí viac obsahu. Vyzerá to tak, že podobným smerom sa vydá aj Sony s ich chystanou Xperia X Ultra.

Zariadenie má totiž ponúknuť až 6,4-palcový displej s pomerom strán 21:9, vďaka čomu bude ešte vyšší (dlhší) ako spomínaná konkurencia. Aj napriek tomu však pravdepodobne nepôjde o prémiové zariadenie.

Svedčia o tom špecifikácie, medzi ktorými nájdeme procesor Snapdragon 660, 4 GB operačnej pamäte RAM, 64 GB úložisko a 3 050 mAh batériu s podporou technológie rýchleho nabíjania Quick Charge 3.0. V žiadnom prípade teda nejde o prepadák, na výbavu modelu ako Xperia XZ Premium však nemá.

Chystá sa vraj aj 19 Mpx zadný13 Mpx predný fotoaparát. Zariadenie ponúkne aj IP68 certifikáciu a Android 7.0 Nougat. O rozlíšení predĺženého displeja sa zatiaľ veľa nevie.