Noviny boli za posledných pár rokov plné uniknutých dát tej či onej celebrity. Možno si ešte spomínate na legendárny fapening a jeho pokračovania. Podobné situácie sa stávajú aj firmám, akurát namiesto hanbatých fotiek sa na verejnosť dostávajú informácie, o ktorých spoločnosť zatiaľ alebo vôbec informovať nechcela.

Zdrojom mnohých týchto únikov dát sú smartfóny, ktoré pri sebe nosíme azda najčastejšie z celej výbavy, ktorú vlastníme. Jedna čínska spoločnosť sa preto rozhodla, že svojim zákazníkom, ktorí chcú svoje dáta udržať naozaj na uzde ponúkne nové riešenie.

Volá sa OUKITEL K4000 Plus a ponúka špeciálne zabezpečený systém. K uvedeniu si pripravili aj video, v ktorom vám ukážu, ako takéto zabezpečenie funguje.

Zabezpečovací systém je podobne, ako KNOX od Samsungu, nezávislý na vnútornom úložisku smartfónu. Vnútri tohto špeciálneho systému môžete uložiť všetky vaše súbory, nahrávky, fotky, videá, aplikácie ako Email, Skype, atď., históriu hovorov, tajné kontakty či správy.

Akékoľvek informácie, ktoré chcete ponechať v tajnosti stačí uložiť do tohto systému a v hlavnom používateľskom rozhraní sa vôbec nezobrazia.

K4000 Plus je vylepšenou verziou modelu K4000. Podobne teda, ako jeho predchodca má aj verzia s prívlastkom „Plus“ poriadne tvrdý displej, ktorý hravo odolá klincom a ďalším tvrdým objektom. Viac informácií o tomto smartfóne bude dostupných na www.oukitel.cc.