Úvod Aplikácie Prehliadač Chrome pre Android prichádza s novými offline funkciami

Prehliadač Chrome pre Android prichádza s novými offline funkciami

0

V decembri minulého roka spoločnosť Google predstavila nové offline funkcie prehliadača Chrome pre Android, ktoré jeho používatelia obdržali formou aktualizácie. 

V dnešných dňoch sa šíri nová aktualizácia, ktorá možnosti offline prezerania webových stránok ešte rozširuje.

Doterajšia offline funkcionalita prehliadača Chrome bola jednoduchá. Pohodlne ste si mohli stiahnuť celú internetovú stránku, napríklad článok na blogu, priamo do zariadenia.

Následne, ak ste boli v lokalite bez internetového pokrytia, ste si mohli danú stránku prezerať cez prehliadač Chrome aj bez pripojenia na internet.

Pri obmedzených dátových balíkoch ste si stiahli vaše obľúbené stránky na WiFi a následne ste k nim mohli pristupovať bez toho, aby vám ubudol čo i jeden MB z obmedzeného dátového balíka.

Získala si offline funkcionalita prehliadača Chrome pre Android používateľov? Určite. Podľa spoločnosti Google používatelia každý týždeň prezrú až 45 miliónov internetových stránok v režime bez pripojenia.

Novinky

Posledná aktualizácia prehliadača Chrome pre Android offline možnosti rozširuje. Ak vo vyhľadávaní podržíte prst/dotyk na konkrétnom odkaze, môžete si ho rovno uložiť pre offline prezeranie bez toho, aby ste ho vôbec otvorili.

Google dokonca vyrukoval s novým tlačidlom, ktoré nesie menovku „stiahnuť stránku neskôr“. Tlačidlo sa vám objaví vždy, keď budete chcieť navštíviť niektorú internetovú stránku, no nebudete v oblasti s internetovým pripojením.

chrome pre android
© red.

Ak tlačidlo stlačíte, internetová stránka sa automaticky stiahne do zariadenia hneď, ako smartfón zaznamená internetový signál resp. WiFi pripojenie.

Poslednou novinkou je označenie stiahnutých stránok ikonou offline. Tie sa vám zobrazia po otvorení novej karty v prehliadači aj spolu s ostatnými stiahnutými súbormi.

Ak sa chystáte do oblasti, kde je veľmi slabé internetové pripojenie, napr. hory alebo vidiek, stiahnite si vaše obľúbené stránky offline. Prehliadač Chrome pre Android nájdete v obchode Google Play v >tomto odkaze<.