Úvod Aplikácie Chceš vedieť kedy udrie búrka aj v tvojom meste? Vyskúšaj TOP 3...

Chceš vedieť kedy udrie búrka aj v tvojom meste? Vyskúšaj TOP 3 aplikácie pre ich sledovanie

6
burky
© Pixabay

Zima je konečne definitívne preč a s nástupom prvých horúčav sme aj v našej krajine dostali bonus v podobe prudkých lokálnych búrok.

Či už sa búrok bojíš alebo ich máš rád, v obchode Google Play sa nachádza pár aplikácií, ktoré ti pomôžu so sledovaním ich výskytu.

Nie je ich zrovna veľa. Preferované sú hlavne komplexné aplikácie počasia, ktoré obsahujú širokú škálu meteorologických údajov.

Napriek tomu sme objavili tri, ktoré podľa nás pracujú dobre a zároveň majú pozitívne hodnotenia od používateľov.

Prvou z nich je Lightning Alarm. Intenzitu búrky a jej pohyb môžeš sledovať na prehľadnej mape, ktorá bude pracovať s tvojou aktuálnou polohou. Aplikácia zobrazí prehánky, oblačnosť a samozrejme blesky.

Gro tvoria upozornenia, ktoré sú v prednastavenom režime aplikácie zapnuté. Aplikácia vás okamžitou notifikáciou upozorní na blížiacu sa búrku. Upozornenia prichádzajú asi 15 minút pred príchodom búrky.

burky
© red.

Je to dosť času na to, aby si sa ukryl do bezpečia…alebo vytiahol fotoaparát a čakal na blesky. Aplikácia je použiteľná v bezplatnom režime, pokiaľ ti nevadí zobrazovaná reklama. Zbavíš sa jej v nastaveniach za pomerne skromný poplatok.

>>> STIAHNUŤ Lightning Alarm z Google Play <<<

Ako druhú by sme dali do pozornosti aplikáciu WeatherBomb. Na prvý pohľad vyzerá zložito, no dostala nás intuitívnym ovládaním.

Po otvorení aplikácie a zvolení umiestnenia aplikácia za krátku chvíľu stiahne potrebné dáta. Následne sa pred tebou objaví mapa, ktorá ukazuje oblačnosť, intenzitu zrážok a úroveň vetra.

burky
© red.

Mapa je interaktívna. Obyčajným ťahaním prsta po obrazovke sa ti bude zobrazovať vývoj oblačnosti pre najbližšie hodiny a dni. Oblačnosť je pochopiteľne ostupňovaná farbami. Fialová predstavuje malé riziko, červená naopak, intenzívne zrážky a búrky.

Aplikáciu môžeš používať 14 dní v rámci skúšobnej doby. Ročné predplatné však stojí iba 1,50 € a navyše ťa zbaví reklám.

>>> STIAHNUŤ Lightning Alarm z Google Play <<<

Treťou appkou je Blitzortung. Zo všetkých menovaných vyzerá asi najhoršie, no je našou najobľúbenejšou. Aplikácia je nesmierne jednoduchá. Ak opomenieme jej dizajn, funkcionalita sa ti bude páčiť.

Po výbere lokality, v našom prípade Európy, uvidíš typickú satelitnú mapu Google. Obohatená však bude vyobrazením aktívnej búrkovej činnosti. Špecializuje sa špeciálne na búrky, čiže slabšie klasické prehánky ti zobraziť nemusí.

burky
© red.

Intenzita búrky je aj v tomto prípade odlíšená farebne. Nechýba údaj o počte bleskov a celkom bohatá ponuka nastavení, vďaka ktorým si aplikáciu prispôsobíš k obrazu svojmu. Ak sedíš za počítačom, hodiť sa ti môže rovnomenné webové rozhranie aplikácie Blitzortung. Nájdete ho >na tejto adrese<.

Aplikácia je k dispozícii na stiahnutie zadarmo.

>>> STIAHNUŤ Blitzortung z Google Play <<<