Úvod Zariadenia Najlacnejší smartfón bez rámikov. BLUBOO S1 podlieza už aj tak nízku latku

Najlacnejší smartfón bez rámikov. BLUBOO S1 podlieza už aj tak nízku latku

1
BLUBOO S1
BLUBOO S1 © Bluboo

Počas víkendu sme vám priniesli správu o smartfóne Doogee MIX, ktorý sa pýši displejom bez rámikov a poriadne nízkou cenou. BLUBOO S1 je jeho priama a lacnejšia konkurencia.

Pri smartfóne Doogee MIX sa skloňuje cena 200 dolárov. BLUBOO S1 túto hranicu podlezie, a to výraznejšie. Výrobca informuje, že jeho bezrámikový model smartfónu bude stáť len 150 dolárov.

Pojem „bezrámikový“ sa týka troch strán displeja. V spodnej časti zariadenia zostal rámik spojený s konvenčným zaužívaným rozmerom.

Bezrámikové konštrukcie budú bezpochyby trendom roku 2017 v segmente smartfónov. Je zaujímavé vidieť, ako rýchlo naň dokážu čínski producenti smartfónov reagovať a hlavne s akou cenou.

Priekopníkom bol v roku 2016 Xiaomi Mi Mix, ktorý však príliš lacný nebol. Pozreli sme sa naň vo video recenzii a jeden kus si odniesol šťastný výherca v rámci našej súťaže.

BLUBOO S1
BLUBOO láka na nový model bezrámikového smartfónu © Bluboo

BLUBOO S1 vyzerá už na prvý pohľad veľmi dobre. Tlačidlá môžeme vidieť na obvyklých miestach a snímač odtlačkov prstov si našiel miesto presne pod displejom. Pri pohľade na zadnú stranu môžeme badať duálne prevedenie fotoaparátu.

Známe parametre

Jeden snímač obdrží 16 Mpx rozlíšenie, zatiaľ čo jeho druhý súrodenec len 0,3 Mpx rozlíšenie. Môžeme predpokladať, že bude pomáhať s lepším vyhodnocovaním roviny ostrosti pri tzv. bokeh efekte.

Za 150 dolárov ešte dostaneme desaťjadrový procesor Helio P25, 4 GB/6 GB operačnú pamäť RAM a vzhľadom na cenu aj štedré 64 GB úložisko. Hádame, že výrobca siahne aj po novšej verzii OS Android Nougat alebo objemnejšej batérii. Viac informácií sme sa nedozvedeli, no s blížiacim sa trhovým uvedením sa určite objavia.

Aby sme nezabudli, BLUBOO S1 bude útočiť na peňaženky potencionálnych zákazníkov už v júni tohto roka. Jeho recenziu zatiaľ zaručiť nevieme, no ak sa nám podarí k smartfónu dostať, určite ju pripravíme.