Úvod Smartphony Dohady Asus údajne plánuje ukončiť vývoj a výrobu inteligentných hodiniek ZenWatch

Asus údajne plánuje ukončiť vývoj a výrobu inteligentných hodiniek ZenWatch

0
zenwatch
Asus ZenWatch 3 ©ASUS
Zdá sa, že operačný systém Android Wear bude štíhlejší o jedno zariadenie. Asus údajne plánuje ukončiť vývoj inteligentných hodiniek ZenWatch.

Správu priniesol server Digitimes, ktorý má kontakty v dodávateľskom reťazci známeho taiwanského výrobcu Asus. Aj keď Asus poznáme hlavne vďaka notebookom a počítačom, dotýka sa aj trhu so smartfónmi a inteligentnými hodinkami.

O smartfónoch ZenFone ste už asi počuli a o hodinkách ZenWatch možno ešte viac. Asus ZenWatch poslednej generácie sú dobre vyzerajúcimi inteligentný hodinkami, ktoré nie sú prehnane drahé.

Ani to však k úspechu nemusí stačiť. Spomínané zdroje tvrdia, že Asus vyprodukuje na mesačnej báze len asi 5000 až 6000 kusov hodiniek. Na prvý pohľad sa to môže zdať dosť, no ide o dostatočný počet na to, aby Asus uvažoval o ukončení vývoja.

ZenWatch
Asus ZenWatch 3 ©ASUS

Teoretické ukončenie vývoja nás zrovna neteší, no na druhú stranu, máme z čoho vyberať. Okrem technologicky zameraných výrobcov sa k hodinkám s OS Android Wear prikláňajú aj priamo hodinárske a módne spoločnosti.

Hodinky Tag Heuer, Casio, Tommy Hilfiger alebo Hugo Boss s OS Android Wear sa čoskoro objavia na pultoch predajní. Z tech značiek zase môžeme siahnuť po LG Watch Urbane, Huawei Watch, Moto 360 poslednej generácie alebo Samsung Gear S3.

Posledné menované zariadenie však beží na operačnom systéme Tizen OS, ktorý je síce dobre navrhnutý a použiteľný, no v poslednej dobe sa hovorí hlavne o jeho bezpečnosti.