Úvod Aplikácie Opera Max dostáva aktualizáciu. Pomôže vám ušetriť drahocenné mobilné dáta a nielen...

Opera Max dostáva aktualizáciu. Pomôže vám ušetriť drahocenné mobilné dáta a nielen tie

0
opera max
Opera Max

Spoločnosť Opera dnes ohlásila väčšiu aktualizáciu praktickej aplikácie Opera Max, ktorá slúži pre správu dát, výkonu a súkromia ostatných nainštalovaných aplikácií.

Aplikácia Opera Max dokáže spravovať jednotlivé aplikácie na detailnejšej úrovni ako samotný operačný systém Android.

Môžete vďaka nej sledovať aplikácie, ktoré spotrebúvajú najviac dát a následne im zablokovať prístup na internet. Zabrániť tiež môžete odosielaniu a prijímaniu dát aplikáciami na pozadí.

Nová aktualizácia priamo cieli na najväčších žrútov dát, ktorými sú aplikácie sociálnych sietí. Navštevujeme ich každý deň a niektorí pomerne často. Obsah, ktorý je v týchto aplikáciach zobrazovaný, nie je k dátam zrovna šetrný.

opera max
Opera Max

Predstavitelia spoločnosti Opera vyrukovali aj s číslami. Pokiaľ si ich nástroj Opera Max nainštalujete, v prípade Instagramu môžete ušetriť až 60 percent dát, v prípade Pinterestu 50 percent dát a 40-percentnú úsporu získate pri používaní messenger appiek LINE alebo BBM.

Nová verzia nástroja Opera Max sa pozerá na sociálnu sieť Facebook ešte prísnejšie. Nájdete v ňom samostatné nastavenie pre úsporu dát, ktoré je špeciálne určené pre Facebook.

opera max
Opera Max

Pri nej v podstate dôjde k načítaniu mobilných stránok Facebooku cez sieťovú technológiu VPN. Tvorcovia spomínajú 50-percentnú úsporu dát. Zároveň sa vám na domácej obrazovke vytvorí ikona pre Facebook, skratka, prostredníctvom ktorej budete surfovať dátovo nenáročnejšie.

Funkcií v appke je viac a určite padnú niektorým používateľom vhod. Keďže sa dá aplikácia Opera Max stiahnuť bezplatne, všetky funkcie si môžete pohodlne vyskúšať.

Nájdete ju štandardne v obchode Google Playv tomto odkaze <.