Úvod Novinky Aktuálne Apex Launcher je späť! Zatiaľ v obmedzenom beta testovaní, ktoré si môžete...

Apex Launcher je späť! Zatiaľ v obmedzenom beta testovaní, ktoré si môžete vyskúšať

0
apex launcher (4)
© red.

Apex Launcher patrí, alebo skôr patril, k tým najlepším spúšťačom, aké sme mohli v obchode Google Play nájsť. Žiaľ, od roku 2015 nedostal žiadnu aktualizáciu, vďaka čomu prišiel o záujem zo strany používateľov.

Počas minulého mesiaca sme sa však dozvedeli, že Apex Launcher dorazí do obchodu Google Play v novej, aktualizovanej podobe.

Generálnu inováciu má na starosti úplne nový vývojársky tím, ktorý svoju prácu takmer dokončil. Apex Launcher je už k dispozícii v rámci obmedzeného beta testovania.

V riadkoch nižšie vám ukážeme, ako sa doň zapojiť a ako si inovovaný Apex Launcher nainštalovať. Postup je jednoduchý.

Postup

Prvým krokom je zapojenie sa do komunity beta testerov aplikácie Apex Launcher, ktorá sa nachádza na sociálnej sieti Google+. Stačí, ak navštívite >tento odkaz<, ktorý vás priamo presmeruje na stránku komunity.

Na ľavej strane iba kliknite na tlačidlo pre pripojenie sa do komunity. Hotovo. Pozor, prihlásiť sa musíte pod rovnakým Google účtom, pod ktorým budete chcieť aplikáciu v smartfóne používať. Väčšina používateľov pracuje s jedným Google účtom, čiže by to nemal byť problém.

Apex launcher
© Google+

Po zapojení do testovacej komunity navštívte >tento odkaz<, v ktorom požiadate o beta testovanie. Opäť vám postačí jeden klik. Po tom, ako sa vám zobrazí hláška o úspešnom sprístupnení beta testovania, zamierte do obchodu Google Play a nainštalujte si Apex Launcher.

Učiniť tak môžete priamo zo stránky, na ktorej ste požiadali o beta testovanie. Odkaz do Google Play sa nachádza v ľavom dolnom rohu karty používateľského prostredia.

apex launcher
© Google Play

Do smartfónu sa vám následne stiahne pôvodná verzia spúšťača Apex Launcher z roku 2015. V priebehu najbližších hodín od inštalácie by sa vám malo objaviť upozornenie na aktualizáciu aplikácie.

Nám sa aktualizácia objavila asi po hodine od inštalácie.

© Google Play

Po jej nainštalovaní už budete pracovať s najnovšou beta verziou spúšťača Apex.

Komplikácie

Keďže ide o beta verziu aplikácie Apex Launcher, musíme počítať s istými problémami. Objaviť sa môže nestabilita alebo neoptimálny chod aplikácie. Korektne tiež nemusia pracovať niektoré funkcie.

Verejné beta verzie aplikácií nemajú ďaleko od ich stabilnej podoby, čiže sa dané problémy nemusia objaviť vôbec.

Pokiaľ už nebudete chcieť používať beta verziu spúšťača, navštívte >tento odkaz<, testovanie opustite a aplikáciu odinštalujte. Stabilná verzia spúšťača Apex Launcher dorazí do obchodu Google Play vo veľmi blízkej budúcnosti, čiže trpezlivejším odporúčame počkať.

Ak ste nedočkaví ako my, Apex launcher Beta nainštalovať odporúčame. Zatiaľ sa javí ako veľmi svižný a kvalitný kus kódu so širokými možnosťami prispôsobenia.