Úvod Zaujímavosti Páčili sa vám Angry Birds vo filme? Môžete sa tešiť na ich...

Páčili sa vám Angry Birds vo filme? Môžete sa tešiť na ich pokračovanie

2
angry birds vo filme

Fínska spoločnosť Rovio, ktorá stojí za sériou nesmierne populárnych hier Angry Birds, sa v minulom roku pustila aj do kinematografie. V kinách sa vlani objavil rovnomenný film Angry Birds. 

Zdá sa, že predstavitelia spoločnosti Rovio boli s výslednou filmovou prácou spokojní. Avizujú totižto filmové pokračovanie, ktoré bude mať premiéru na jeseň roku 2019.

Obdobie premiéry nie je náhodné. Presne v septembri roku 2009 uzrela svetlo sveta prvá mobilná hra Angry Birds, ktorá sa stala okamžite hitom. Autori tak filmom oslávia okrúhle desiate výročie značky Angry Birds.

Prvý film Angry Birds nebol žiadnym skvostom. Jeho recenzie sú mixom pozitívnych a negatívnych hodnotení a v celosvetovom meradle film dosiahol tržby na úrovni 350-tich miliónov dolárov.

Produkčný rozpočet bol pritom iba 73 miliónov dolárov, no nešlo o jediné náklady. Spoločnosť Sony Pictures, ktorá sa podieľala na produkcii, tvrdí, že sa náklady spojené s propagáciou filmu vyšplhali až na 400 miliónov dolárov.

Angry Birds vo filme
© ITAFILM

Nech už to bolo s prvým dielom akokoľvek, druhé pokračovanie je na ceste a obe zainteresované spoločnosti chcú urobiť zo značky Angry Birds uznávané meno filmového priemyslu.

Angry Birds vo filme na Slovensku

Oficiálny slovenský názov diela je Angry Birds vo filme a premiéru si v našej krajine odbilo 12. mája 2017. V našich kinách si tento film pozrelo cez 100 000 divákov, pričom zaznamenal tržby vo výške 515 015 eur.

Angry Birds vo filme bol dvanástym najnavštevovanejším filmom v slovenských kinách roku 2016.