Úvod Zariadenia Zakladateľ OS Android predstaví nový bezrámikový smartfón ešte v tomto mesiaci!

Zakladateľ OS Android predstaví nový bezrámikový smartfón ešte v tomto mesiaci!

1
Andy Rubin

Mohlo by sa zdať, že v súčasnosti už nie je na trhu miesto pre novú značku smartfónov, čo si však určite nemyslí Andy Rubin, niekdajší zakladateľ operačného systému Android. 

Andy Rubin predal operačný systém Android spoločnosti Google asi pred desiatimi rokmi a následne sa stal zamestnancom tohto internetového giganta.

V roku 2014 spoločnosť Google opustil a založil si vlastnú spoločnosť, technologický startup s názvom Essential. Práve z dielne tejto spoločnosti má vzísť nový smartfón, ktorý bude predstavený už čoskoro.

Aby sme boli presnejší, na sociálnej sieti Twitter pod hlavičkou spoločnosti Essential odznelo, že už 30. mája príde niečo veľké. Je viac ako jasné, že spoločnosť hovorí práve o novom a rozhodne očakávanom smartfóne.

Spoločnosť zároveň nevyrukovala s oficiálnou pozvánkou pre médiá, čiže sa predstavenie odohrá v súkromnejšom duchu, resp. bude novinka predstavená prostredníctvom sociálnych kanálov.

Andy Rubin
© Essential

Prečo by nás mal smartfón s logom Essential zaujímať viac ako iné nové značky? Dôvodov je hneď niekoľko. V prvom rade ide o samotnú hlavu spoločnosti, spomínaného Andyho Rubina.

Nesmierne bohaté skúsenosti so svetom mobilných technológií sa určite odzrkadlia na výslednom produkte. Andy Rubin samozrejme nie je jedinou kľúčovou osobou v projekte Essential.

V spoločnosti pracujú bývalí, vysoko postavení zamestnanci spoločností Google, Apple a HTC. Ich znalosti taktiež určite zavážili pri tvorbe nového smartfónu.

Nový smartfón nebude žiadnym pokusom z plastu alebo zástancom hodnoty za peniaze. Uvidieť by sme mali high-end zariadenie, možno s keramickým telom a istotne s bezrámikovou konštrukciou.

Zatiaľ jediný pohľad na smartfón Essential, ktorý zverejnil sám Andy Rubin

Neprekvapilo by nás, ak by bola dostupnosť smartfónu postavená na online predajnej sieti. Tento typ predaja sa osvedčil napríklad pri spoločnosti OnePlus, ktorej smartfóny si vieme úplne bezproblémovo objednať aj v Európe, našu krajinu nevynímajúc.

Všetky detaily sa každopádne dozvieme už na budúci týždeň.