Úvod Zariadenia Andy Rubin predstavil Essential Home: Inteligentného asistenta, ktorý si zakladá na bezpečnosti

Andy Rubin predstavil Essential Home: Inteligentného asistenta, ktorý si zakladá na bezpečnosti

3

Essential Home je nový inteligentný asistent s okrúhlym „auto-display“ displejom, ktorého detaily boli zverejnené len pred pár minútami. Ide o nové dielo „otca Androidu,“ Andyho Rubina. Aktivovať ho môžete otázkou, tapnutím alebo dokonca len pozretím sa naň.

Spoločnosť Essential tvrdí, že je navrhnutý tak, aby vás alebo vašu domácnosť nikdy neotravoval. Firma ho preto nazvala „úplne novým typom produktu,“ avšak funkcionalitou sa veľmi podobá na niektoré z už existujúcich riešením.

Pomocou Essential Home môžete ovládať hudbu, pýtať sa otázky, nastavovať budíky či kontrolovať inteligentné svetlá. Ide teda o niečo čo už teraz dokáže Google asistent alebo Amazon Alexa. Essential tvrdí, že ich asistent to bude robiť lepšie.

Čo od Essential Home môžeme presne čakať je nateraz záhadou. Spoločnosť však predstavila niekoľko pekných vizualizácií, ktoré nám dávajú aspoň aký-taký pohľad na to, ako bude vyzerať. Zatiaľ sa však neobjavili žiadne fotografie funkčného kusu alebo informácie o dostupnosti a cene.

Je však zaujímavé, že väčšina výpočtov bude prebiehať priamo na zariadení a nie v cloude, vďaka čomu by ste mali mať svoje informácie pekne v bezpečí. Je to známka toho, že Essential nezaujíma to či vám predá alebo nepredá reklamy či nejaký iný produkt. V prípade Google a Amazonu je to úplne opačný príbeh.

Oficiálne predstavenie prebehne v réžii Andyho Rubina už zajtra o 03.00.