Ak momentálne chcete používať váš telefón s Androidom v aute, ktoré je vybavené systémom Infotainment, spoľahnúť sa musíte na MirrorLink alebo Android Auto. Bohužiaľ, to sa nenachádza v autách všetkých výrobcov a keď aj áno, tak sa sa nemusí nachádzať vo všetkých modeloch.

Google si sadol s dvojicou známych výrobcov a prediskutoval s nimi možnosti spolupráce. Výsledkom je integrácia špeciálnej verzie Android Auto.

Prečo špeciálnej, pýtate sa? Audi a Volvo totiž svoje vozidlá vybavia verziou Android Auto, ktorá pre svoje fungovanie nepotrebuje mať pripojený mobilný telefón. Prostredie a funkcie síce vychádzajú z Android Auto, od telefónu sú však nezávislé. Pre šoférov budú pripravené mapy, Spotify, hudobný prehrávať a podobne.

Zaujímavé je, že automobilky využijú Android pre ovládanie základnej funkcionality vozidla, ako napríklad ovládanie klímy či ovládanie elektrických okien. Samozrejme, chýbať nebude ani Google Asistent.

Volvo chce takýto systém vo svojich vozidlách už o dva roky, Audi zatiaľ presný termín nezverejnil. Google by mohol detaily poodhaliť už dnes, na vývojárskej konferencii Google I/O.