Úvod Aplikácie TIP: Nainštalujte si Pixel Launcher z operačného systému Android O

TIP: Nainštalujte si Pixel Launcher z operačného systému Android O

0

Ak radi skúšate nové kusy softvéru a vlastníte smartfón s operačným systémom Android vo verzii 6.0.1 a vyššej, máme pre vás zaujímavý tip. 

Spoločnosť Google nedávno uvoľnila druhú vývojársku verziu operačného systému Android O, ktorý zatiaľ nedostal žiadne pomenovanie po sladkej cukrovinke.

Meno síce nemá, obsahuje však inovovaný spúšťač Pixel Launcher, ktorý si môžete nainštalovať aj vy.

Jeden z prispievateľov na populárnom XDA fóre extrahoval nový Pixel Launcher z vývojárskej verzie Androidu O a modifikoval ho tak, aby ho bolo možné nainštalovať na akomkoľvek zariadení (s OS Android 6.0.1 a vyšším).

Inštalácia je jednoduchá a prebieha prostredníctvom inštalačného .apk súboru. Pred použitím súboru je potrebné v nastaveniach povoliť inštaláciu z neznámych zdrojov.

Android O
© red.

Nový Pixel Launcher sme pochopiteľne vyskúšali a pracoval viac ako dobre. Snímky obrazovky, ktoré zachytávajú prostredie najnovšieho spúšťača od Google, vidíte vyššie.

Napriek stabilnému chodu by sme sa nezbavovali pôvodného spúšťača, ktorý používate. Pixel Launcher je dostupný v neoficiálnej podobe, čiže sa môžu objaviť problémy s kompatibilitou alebo spúšťaním niektorých aplikácií.

Nás tento problém zatiaľ nedobehol a dúfame, že nedobehne ani vás. Inštalačný .apk súbor si môžete stiahnuť priamo z >tohto odkazu< alebo z vlákna na XDA fóre, kde je dostupných viac detailov.