Aktualizácie neutíchajú ani v aktuálnom mesiaci máj a tie najčerstvejšie sa začali šíriť hneď pre niekoľko populárnych zariadení.

Začneme novou verziou operačného systému Android, ktorou je verzia Nougat. Tento update sa týka tabletu spoločnosti Samsung z roku 2016.

Model Galaxy Tab A 10.1 si určite najnovšiu verziu operačného systému zaslúži. Dobrou správou je, že aktualizácia dorazí nielen na WIFi verziu tabletu, ale aj tú so slotom pre LTE SIM kartu.

Aktualizácia sa šíri postupne v dávkach a klasicky prostredníctvom OTA rozhrania. Nejaký čas teda potrvá, kým k vám dorazí. Dostupnosť aktualizácie si môžete overiť priamo v nastaveniach tabletu.

aktualizácie

Sony Xperia

Ak vlastníte jeden zo smartfónov Sony Xperia X, Xperia X Compact, Xperia X Performance, Xperia XZ a Xperia XZs, budete lepšie chránení voči digitálnym hrozbám.

Tieto smartfóny totižto obdržia májovú bezpečnostnú aktualizáciu, ktoré Google pripravuje na mesačnej báze.

aktualizácie

Aktualizácia obsahuje množstvo záplat rôznych bezpečnostných problémov, z ktorých by sa dali niektoré označiť za vážne. Aktualizácia spolu prináša až 54 opráv zraniteľností. Tento update nedávno obdržali popredné smartfóny od Samsungu.

Aj v tomto prípade treba brať na vedomie, že sa aktualizácia neobjaví hneď. Každopádne je ale dobré vedieť, že je na ceste. Vzhľadom na charakter aktualizácie by sme jej následnú inštaláciu neodkladali.