Úvod Zariadenia Xiaomi Mi Pad 3 v predpredaji! + ďalšie zaujímavé tablety, ktoré by...

Xiaomi Mi Pad 3 v predpredaji! + ďalšie zaujímavé tablety, ktoré by ste nemali prehliadnuť

0

Veľká noc klope na dvere, čo síce nepoteší mnohé dámy, no o to viac radosti budú mať páni. Veľkonočné sviatky sú podobne ako iné udalosti počas roka sprevádzané rôznymi výhodnými ponukami. 

Stálicou sú akcie medzinárodného predajcu GearBest, ktorý sa rozhodol Veľkú noc spojiť s tipmi na zaujímavé tablety, notebooky a hybridné zariadenia. Väčšina z nich beží pod taktovkou čipsetov výrobcu Intel.

K dispozícii je prevažne Windows 10 a samozrejme nechýba tiež OS Android. Ponuka modelov je bohatá a my sme z nich vybrali dva, ktoré dostupné v európskom sklade. Pridali sme aj predpredaj skvelého tabletu populárneho výrobcu Xiaomi.

Cube iwork1x

Cube iwork1x predstavuje trendové rišenie 2 in 1. Obrazovku môžete oddeliť od klávesnice, čím razom pretvoríte produktívny notebook na multimediálny tablet. Zariadenie poháňa štvorjadrový čipset Intel Atom X5 v kombinácii so 4 GB operačnou pamäťou a 64 GB úložiskom.

Zariadenie je veľmi kompaktné. Hlavne vďaka 11,6 palcovému IPS displeju s FHD 1080p rozlíšením a hrúbke len 0,9 cm. Váha neprekonáva 800 gramovú hranicu. Tabletu nechýba micro HDMI a micro USB konektor, klasické USB 3.0, tlačidlá pre ovládanie hlasitosti alebo 3,5 mm jack.

Prednú kameru (2 Mpx), čítačku pamäťových kariet a mikrofón dopĺňa operačný systém Windows 10. O výdrž sa bude starať 8 500 mAh batéria, ktorá by mala podľa údajov výrobcu zniesť päť hodín nepretržitého prehrávania videa vo Full HD kvalite. Výkon daného čipsetu nie je enormný. Pre jednoduchšiu prácu a konzumáciu multimediálneho a online obsahu ale bohate stačí. Aktuálna európska cena samostatného tabletu – 188 eur. Detaily nájdete >na tejto adrese< a prídavnú klávesnicu >v tomto odkaze<.

Teclast X5 Pro

Po lacnom a mierne kompromisnom zariadení zavítame na druhý, podstatne drahší breh. Teclast X5 Pro predstavuje pracovný high-end tablet s nadštandardným výkonom.

Stačí pohľad na 7. generáciu čipsetu Intel Core M3 (14 nm proces a Intel HD GPU 615), 256 GB SSD úložisko alebo 8 GB RAM. Konektor USB typ C je prítomný tiež.

12,2 palcová obrazovka je stále kompaktná a zároveň stačí pre plnohodnotné zobrazenie akéhokoľvek obsahu. Dotykový IPS displej pracuje v jemnom rozlíšení 1920 x 1200 pixelov. V kovovom tele tabletu si našla miesto 5000 mAh batéria, pričom telo meria 30,2 x 20,1 x 1 cm a váži skoro presne jeden kilogram.

K aktuálnej cene 558 eur musíte pripočítať aj 14-eurové európske poštovné. Viac info na >adrese predajcu<.

Xiaomi Mi Pad 3

To najlepšie na koniec. Xiaomi len nedávno predstavilo novú generáciu tabletu Mi Pad, ktorá vyzerá rovnako ako predošlý model. Inovácie prebehli pod kapotou. Procesor Intel nahradil desať jadrový čipset MediaTek, ktorý dopĺňa grafika PowerVR GX6250.

Pamäte 4 GB RAM a 64 GB ROM musia stačiť aj tým náročnejším. Zachované zostalo USB typ C a čo je podstatné, narástla batéria. 6 600 mAh bude držať v chode aj 7,9 palcový IPS LCD displej s rozlíšením 1 536 x 2 048 pixelov.

Fotografovať s tabletom nie je zrovna pohodlné, no ak by predsa, k dispozícii máte 13 Mpx snímač s clonou f/2.2. Pracovať budeme s OS Android a prostredím MIUI 8.

Tablet je žiadaný, preto zatiaľ nemôžeme očakávať nízku cenu. Predajca ponúka iba predpredaj, ktorý bude ukončený 20. apríla. K odosielaniu objednávok pristúpi koncom apríla. Cena v čerstvom predpredaji – 289 eur. Predpredaj nájdete >v tomto linku<.

Zariadení je v ponuke oveľa viac. Všetky nájdete na samostatnej stránke venovanej veľkonočnej ponuke.

ZOBRAZIŤ ponuku tabletov a notebookov