Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi predbehlo Samsung, Apple aj Lenovo. Je najpreferovanejším výrobcom v Indii

Xiaomi predbehlo Samsung, Apple aj Lenovo. Je najpreferovanejším výrobcom v Indii

1
Xiaomi

Zariadenia výrobcu Xiaomi sú bezpochyby obľúbené aj v našich končinách, no o dominantnom postavení sa ani zďaleka hovoriť nedá. Indický trh je na tom inak.

Spoločnosti Xiaomi sa podarilo získať obrovskú popularitu v Indii, vďaka čomu sú ich zariadenia v tejto krajine používateľmi najpreferovanejšie.

Redmi 3S, Redmi 3S Prime, Redmi Note 3, Redmi Note 4 a Redmi 4A sú modely smartfónov, po ktorých indickí používatelia siahali najčastejšie.

Popularita značky Xiaomi v Indii dosiahla taký rozmer, že prekonala aj etablovaných hráčov, akými sú Samsung, Apple alebo Lenovo. Ako ukázal report agentúry Strategy Analytics, Xiaomi zariadenia sú v tomto roku na indickom trhu najžiadanejšie.

Zároveň nemá ísť o vrchol popularity. Očakáva sa, že s príchodom modelov Redmi 4 a Redmi 4A na tento trh popularita ešte vzrastie. Prieskum ukázal, že až 26 percent ľudí žijúcich v Indii má záujem o kúpu smartfónu Xiaomi ako svojho ďalšieho Android smartfónu. 12 percent opýtaných preferuje Samsung a Apple.

Xiaomi

V nedávnej minulosti indickí používatelia pri smartfónoch preferovali väčšie displeje a kvalitnejšie fotoaparáty. Trend sa zmenil. Po novom ich lákajú výkonnejšie procesory a väčšie rýchlosti pri dátovej konektivite.

Nová konkurencia

Kartami môže v tomto roku zamiešať reinkarnovaná Nokia. Aj tá príde na indický trh, pričom je známe, že jej smartfóny nebudú stáť veľa a ponúknu vzhľadom na obstarávaciu cenu dostatočne schopnú výbavu.

Prieskum tiež ukázal, že iba 6 percent obyvateľov Indie má záujem kúpiť si high-end smartfón s cenou vyššou ako 540 dolárov (507 eur). Naopak, viac ako polovica záujemcov o inteligentné mobilné telefóny volí zariadenia s predajnou cenou od 155 dolárov do 308 dolárov (146 € – 289 €).