Úvod Zariadenia POTVRDENÉ: Očakávaný Xiaomi Mi 6 bude predstavený už tento mesiac!

POTVRDENÉ: Očakávaný Xiaomi Mi 6 bude predstavený už tento mesiac!

0

Čínske Apple, a.k.a Xiaomi už tento mesiac predstaví nový vlajkový smartfón, ktorý je známy pod označením Mi 6. Ide o nástupcu a novú generáciu podareného minuloročného modelu Mi 5.

Informáciu o období predstavenia priniesol priamo riaditeľ spoločnosti Xiaomi, Lei Jun. Žiaľ, nespomenul žiadny konkrétny dátum, len mesiac apríl. V rovine dohadov sa hovorí o 11. apríli alebo až 18. apríli 2017.

Zariadenie už prešlo odobrením čínskych telekomunikačných úradov, čo fakticky potvrdzuje, že je jeho predstavenie veľmi blízko.

Minuloročná generácia Xiaomi Mi 5

Parametre

Xiaomi Mi 6 dostane do výbavy 5,15-palcovú obrazovku, no na svoje si prídu aj vyznávači phabletov. Model Xiaomi Mi 6 Plus, ktorý by sme mali uvidieť tiež, sa pochváli až 5,7-palcovým displejom. Pri očakávanom smartfóne sa skloňuje duálne prevedenie fotoaparátu.

Primárny snímač z dvojice má pritom disponovať až 30 Mpx rozlíšením, čo je v segmente smartfónov nevídané. Pripomíname ale, že veľké rozlíšenie nie je všetko. O kvalite fotoaparátu vypovedajú aj iné atribúty.

Minuloročná generácia Xiaomi Mi 5

Snímač odtlačkov bude samozrejme prítomný tiež, rovnako tak technológia rýchleho nabíjania cez USB typ C alebo poriadne výkonný čipset Snapdragon 835. Xiaomi sa možno predvedie aj s vlastným high-end čipsetom Pinecote.

Zatiaľ sa na verejnosti neobjavili žiadne snímky zariadenia, ktoré by boli kvalitné, alebo ktoré by odzrkadľovali reálny vzhľad zariadenia. Zaspomínať si tak môžeme na vlaňajšiu generáciu, ktorá prešla aj našimi rukami.