Úvod Zariadenia Smartfóny Xiaomi Mi 6 a Mi 6 Plus budú predstavené 19. apríla....

Smartfóny Xiaomi Mi 6 a Mi 6 Plus budú predstavené 19. apríla. Avizovaná cena poteší

0
Xiaomi Mi 6

Očakávané smartfóny Xiaomi Mi 6 a Mi 6 Plus mali byť predstavené tento mesiac, čo nakoniec potvrdil aj sám riaditeľ spoločnosti. Nezmienil sa však o presnom dátume, ktorý je už v tejto chvíli známy.

Podľa skorších dohadov malo dôjsť k predstaveniu tento alebo budúci týždeň. Oficiálna je druhá možnosť a nové vlajkové lode Xiaomi uvidíme už 19. apríla. Základný model príde s 5,15-palcovým displejom, zatiaľ čo jeho väčší súrodenec s prívlastkom Plus bude disponovať 5,7-palcovým zobrazovacím panelom.

Totožné bude FHD 1080p rozlíšenie displeja, rovnako tak použitý čipset Snapdragon 835 alebo 12 Mpx fotoaparáty. Operačná pamäť bude mať kapacitu 4 alebo 6 GB v závislosti od modelu a interného úložiska. Nemôžeme zabudnúť ani na OS Android vo verzii 7.1 Nougat.

Xiaomi Mi 6

Výrobca Xiaomi hovorí, že dané smartfóny budú výsledkom 7-ročných skúseností spoločnosti s vývojom smartfónov. V tomto prípade by teda malo ísť o najlepšie zariadenia, aké kedy spoločnosť vyrobila.

Cena

Až doteraz sme okrem presného dátumu predstavenia nepoznali ani ceny. Ak prepočítame čínsku cenovku, základný model vytiahne z peňaženky 320 dolárov, čiže približne 300 eur.

Vyššie radený model by mal byť spojený s cenou 390 dolárov, teda asi 367 eur. Podotýkame, že ide o ceny určené pre čínsky trh. Prípadná európska dostupnosť ceny mierne navýši a to sa týka aj doručenia priamo z Číny. Poplatkom prislúchajúcim colnému konaniu sa nevyhnete.

Xiaomi Mi 6

Ak by sme mali ešte nepredstaveným modelom nájsť čerstvú konkurenciu, určite by ňou bol Honor 8 Pro, ktorý si odbil premiéru len nedávno. Detaily o tomto smartfóne nájdete v minulom článku z oficiálneho predstavenia.