Preč sú časy, keď sme približne za 200 eur do rúk dostali lacné plasťáky, ktoré výrobcovia polepili zo súčiastok, ktoré im ostali na skladoch za posledných pár rokov. Dnes je situácia podstatne odlišná. Kvalitné telefóny sú vďaka menším výrobcom, ktorí sa snažia preraziť vo svete podstatne lepšie, než kedysi.

Situácia sa tak zmenila z lacných smartfónov, ktoré v ruke pôsobili ako kus lacného plastu na zariadenia, ktoré disponujú prémiovými materiálmi a vnútri nesú skutočne úžasnú výbavu. Pozrime sa na jeden z najzaujímavejších kúskov.

Volá sa UMIDIGI Z Pro a je najnovšou vlajkovou loďou spoločnosti. Jeho výbava je vzhľadom na cenu, ktorá v obchode CAFAGO neprekročila hranicu 232,99 € vynikajúca.

Najviac prirodzene zaujme displej, ktorý je v prípade UMi Z Pro 5,5-palcový s Full HD rozlíšením. IGZO panel vyrobila firma s dlhoročnými skúsenosťami, Sharp.

UMIDIGI Z PRO

Všetky tieto pixely poháňa procesor MediaTek MTK Helio X27 s desiatimi jadrami o takte 2.6 GHz. Už vidíte, čo som myslel tým, že za málo peňazí dostanete poriadnu výbavu? Aby toho nebolo málo, vo výbave nechýbajú ani 4 GB operačnej pamäte RAM32 GB úložisko, ktoré môžete pomocou microSD karty rozšíriť o ďalších 256 GB.

TIP: Použite kupón PZ0006BEUSE a získate ďalšiu zľavu vo výške 2€!

Zadnú stranu zdobí duálny 13 Mpx fotoaparát, na prednej strane nájdete selfie kameru s rovnakým, 13 Mpx rozlíšením. Celé zariadenie poháňa obrovská 3 780 mAh batéria, ktorá vám vystačí na 2 dni pohodlného používania smartfónu. Opäť, veľmi vysoký štandard na telefón v takejto cenovej kategórii. Keď sa vám však nakoniec zariadenie vybije, tak vedzte, že ho dobijete technológiou rýchleho nabíjania čo v praxi znamená, že za 30 minút vám pribudne približne 50 % kapacity. Slušné!

Tak ako už pri smartfónoch z ďalekej Číny býva zvykom, nechýba ani podpora Dual SIM, ako ani podpora všetkých LTE pásiem, vrátane B20, teda 800 MHz frekvencie.