Úvod Novinky Aktuálne UBER v Brne po dvoch mesiacoch končí. Zrušil ho súd, nie nezáujem...

UBER v Brne po dvoch mesiacoch končí. Zrušil ho súd, nie nezáujem zákazníkov

4
Presne prvého februára tohto roku sme vás informovali, že Uber, ako moderná platforma pre prepravu osôb, expandovala aj do českého Brna. Išlo o ďalšie pokryté české mesto hneď po Prahe. 

Expanziu sme uvítali. Cenovo prijateľný, rýchly a spoľahlivý spôsob dopravy prišiel vhod nielen obyvateľom mesta Brno, ale aj mnohým Slovákom, ktorí v Brne pracujú alebo študujú.

Ako informujú hospodárske noviny vo svojom online vydaní, Uber v Brne zakázal súd predbežným opatrením. Udialo sa tak na základe žiadosti taxislužby Lidotaxi, ktorú podporil aj magistrát mesta Brno.

Uber

Uber musí ukončiť činnosť v Brne hneď po tom, ako mu bude doručené oficiálne súdne rozhodnutie. To je potrebné najskôr preložiť do holandského jazyka, keďže Uber sídli práve v Holandsku.

Uber sa snáď na každom väčšom trhu stretol s nevôľou tradičných taxikárov. Ich protestom sa nevyhlo ani naše hlavné mesto. Taxikári často argumentujú, že ide o nekalú konkurenciu, ktorá nedodržiava aktuálne platné zákony.

Detailné informácie, ako aj vyjadrenia primátora a viceprimátora mesta Brno, nájdete v obsiahlejšej publikácii na adrese auto.hnonline.sk.

Anketa

Aký je váš názor na Uber? Ste za jeho existenciu alebo by ste ho naopak, zrušili? Vaše zážitky, porovnania alebo skúsenosti so službou Uber uvítame v diskusii nižšie. Pre rýchle vyjadrenie názoru poslúži anketa.

[yop_poll id=“116″]