Galaxy S8
Keď by ste sa ma pred pár rokmi opýtali na názor na TouchWiz, pravdepodobne by som vám povedal, aby ste ho obišli, čím ďalej, tým lepšie. Samsung tento pocit rok čo rok menil až do chvíle, keď mi pri S6 a neskôr aj S7 takmer nevadil.

Pri Samsung Galaxy S8 a S8+ ho používam tak rád, že sa z neho stala moja obľúbená nadstavba. Vôbec. Naozaj, softvér na S8 a S8+ je krásny a je vidieť, že prešiel rukami skúsených dizajnérov, ktorí vedia ako navrhnúť pekný softvér.

V nadstavbe, ktorú Samsung volá Samsung Experience konečne vidím akúsi jednotnosť medzi jednotlivými prvkami, menu, aplikáciami, a pod. Konečne je to celok, ktorý nie je preplácaný zbytočnými nastaveniami, ikonkami a všelijakými inými prvkami, ktoré by celý zážitok len doprznili. S8+ (pre S8 platí to isté) počas týždňa, ktorý som s ním strávil pôsobil ako žiaden iný telefón z uplynulých rokov. Krásny hardvér konečne využíva aj krásny softvér.

Zmeny sa však netýkajú len ikoniek, to by bolo príliš jednoduché a nepôsobilo to tak jednotne. Veľkými zmenami, prešli aj upozornenia, ktoré vyzerajú podstatne krajšie a uhladenejšie. Akoby všetko malo svoje miesto. To isté platí aj ostatných aplikáciách a funkciách, od aplikácie fotoaparátu, cez galériu, až po číselník. Samsung spravil skutočný kusisko práce čo jednoznačne stojí za povšimnutie. Ak v tom bude pokračovať aj naďalej, skutočne sa máme na čo tešiť.

Sám neverím tomu, že pri S8 a S8+ konečne vidím tú rovnováhu a spoluprácu medzi krásnym softvérom a ešte krajším hardvérom. Je to niečo čo mi pri Samsungu vždy chýbalo, resp. nebolo na takej úrovni ako napríklad pri Nexusoch od Google.

Či nový TouchWiz vyzerá pekne aj vo vašich očiach mi dajte vedieť v diskusii nižšie. Koniec koncov, 100 ľudí, 100 chutí!