Úvod Zariadenia Tamagotchi sa vrátilo na trh v originálnej podobe z roku 1996!

Tamagotchi sa vrátilo na trh v originálnej podobe z roku 1996!

3
Tamagotchi
©ppcorn.com

Ak ste koncom 90. rokov nevlastnili Tamagotchi, bolo dosť možné, že vás vaši rovesníci zatracovali. Kultové vreckové digitálne zvieratko vzniklo v roku 1996 a bolo predávané spoločnosťou Bandai.

Tá istá spoločnosť ho aktuálne vracia na trh a dokonca sa už predáva. Tamagotchi prichádza so všetkými šiestimi postavami a dizajnovými prevedeniami, ktoré nás sprevádzali v dávnej minulosti.

Rozdiel tu ale je. Nové Tamagotchi je približne o polovicu menšie ako pôvodný originál. Jeden z čerstvých majiteľov novej hračky neskrýval nadšenie. Na sociálnej sieti Twitter uviedol, že nové Tamagotchi je menšie ako očakával. Podstatné sú však pre neho spomienky, ktoré zariadenie vyvoláva.

Originálna hračka (vľavo) vs. nová aktuálna podoba (vpravo) ©BANDAI

Ďalší z užívateľov si novú hračku kúpil okamžite po vydaní a podľa ďalšieho nadšenca boli digitálne vajíčka okamžite vypredané. Ľudia sú podľa neho čoraz viac netrpezliví.

Originálne Tamagotchi z roku 1996 je veľmi hodnotné. Na Amazone sa predáva aj s cenou, ktorá prevyšuje 130 dolárov. Pôvodne sa pritom predávalo za necelých 18-20 dolárov.

Tamagotchi
©BANDAI

Nová alebo skôr oprášená generácia vrátila cenu späť na zem. Dá sa kúpiť len za necelých 14 dolárov. Problémom je, že iba v Japonsku. V japonskej iterácii obchodu Amazon stojí nové Tamagotchi približne 18 dolárov.

Ak by malo zariadenie priateľskejšiu dostupnosť, určite by zaznamenalo nesmierne predaje. Za pár eur môžete dostať tú najlepšiu formu digitálnej nostalgie. Podstatne lepšiu, akú ponúkla reinkarnovaná Nokia 3310. Pri nej výrobca, žiaľ, originálny vzhľad nezachoval.