Úvod Zariadenia Ďalší smartfón takmer bez rámikov na obzore. Tentokrát z dielne neznámeho výrobcu

Ďalší smartfón takmer bez rámikov na obzore. Tentokrát z dielne neznámeho výrobcu

2
Maze Alpha

Zdá sa, že takmer bezrámikové konštrukcie smartfónov, v ktorých drvivú väčšinu prednej plochy zaberá displej, sú novým trendom v segmente smartfónov. Odštartoval ho futuristický Xiaomi Mi Mix.

Z dielní tradičných výrobcov túto koncepciu nasleduje LG svojim modelom G6 a hlavne Samsung, ktorý očakáva excelentné predaje nedávno predstavených zariadení Galaxy S8 a Galaxy S8+.

Takýmto prevedením sa bude postupne pýšiť čoraz viac výrobcov tak, ako to bolo napríklad pri duálnych fotoaparátoch. Z hlbokých vôd online sveta vyplával ďalší, takmer bezrámikový smartfón.

Na svedomí ho má mladá a zatiaľ malá čínska spoločnosť, o ktorej budete pravdepodobne počuť po prvýkrát. Výrobca sa volá Maze Mobile, pochádza z čínskeho mesta Shenzhen a ich pripravované dielo ponesie označenie Maze Alpha.

displej

Spoľahlivý technologický konfident Evan Blass upresňuje, že ho bude poháňať osemjadrový procesor, 4000 mAh batéria, bezrámikový displej bude mať 6 palcov, FHD 1080p rozlíšenie a pribudne duálny fotoaparát od Sony. Spomenieme ešte Android vo verzii Nougat a pamäťové kombinácie 4 GB RAM / 64 GB ROM a 6 GB RAM / 128 GB ROM.

Na zverejnených propagačných snímkach nie je vidno spodnú časť smartfónu. Je viac ako pravdepodobné, že bude hrubšia ako horná časť podobne, ako pri Xiaomi Mi Mix. Miesto si v nej nájde predná kamera alebo dôležitá senzorová výbava.

Dostupnosť

Nemôžeme počítať s tým, že tento model niekedy opustí hranice Číny. Momentálne nie je známa ani jeho približná cena. Ide však o dobrý príklad toho, ako sa súčasného narastajúceho trendu vedia chytiť aj úplne neznáme spoločnosti.

Mimochodom, niekde v technologickom zákulisí sa pripravuje ďalší bezrámikový smartfón. Volať sa bude Essential a vyprodukuje ho spoločnosť, za ktorou stojí jeden z niekdajších tvorcov operačného systému Android, Andy Rubin.