Úvod Zaujímavosti Slováci opäť dobývajú svet: Lietajúce auto zo Slovenska predstavia v luxusnom Monaku!

Slováci opäť dobývajú svet: Lietajúce auto zo Slovenska predstavia v luxusnom Monaku!

1

Slovensko je síce malá krajina, no plná šikovných ľudí. Dôkazom toho je aj projekt, ktorý plánuje zmeniť automobilovú dopravu.

Spoločnosť vyrábajúca AeroMobil, teda automobil, ktorý sa vie premeniť na lietadlo už čoskoro prezradí všetky detaily. Kde? V Monaku na Top Marques Monaco, samozrejme. Ide o svetovo najexkluzívnejší autosalón.

Budúci týždeň, presne 20. apríla, budeme mať tlačovú konferenciu,“ povedal Štefan Vadocz, šéf komunikácie AeroMobil. Počas tlačovej konferencie by sme mali zistiť nielen cenu, ale aj samotnú špecifikáciu futuristicky vyzerajúceho automobilolietadla. Zároveň tvorcovia začnú prijímať prvé predobjednávky.

Oproti prvému prototypu, ktorý spoločnosť ukázala pred dva a pol rokmi vo Viedni firma spravili „niekoľko sto“ vylepšení. Ide teda o veľkú vec, ktorú sa oplatí neprehliadnuť.

Samotné „vozítko“ je plne funkčné lietadlo so všetkými nástrojmi a panelmi, ako aj plne funkčné štvorkolesové hybridné auto. Hlavná idea sa motá okolo výberu či do práce alebo iné miesto poletíte alebo si tam zašoférujete.