Úvod Výrobcovia Samsung Samsung investuje: Do produkcie OLED displejov nalieva ďalších 8,9 miliárd dolárov

Samsung investuje: Do produkcie OLED displejov nalieva ďalších 8,9 miliárd dolárov

5
Samsung

Samsung je momentálne poriadne „za vodou“. Len nedávno totiž predstavil dvojicu už na prvý pohľad vynikajúcich smartfónov (aj keď presvedčiť sa o tom budeme musieť sami), Galaxy S8 a S8+.

Je takmer isté, že s nimi ovládne veľkú časť Android scény. Pri iOS má zas pochopiteľne Apple, ktorému dodáva rôzne súčiastky, medzi ktorými je aj tá najdrahšia – displej.

Včera uniknuté informácie pritom napovedajú, že Samsung do výroby OLED displejov investuje ďalších takmer 9 miliárd dolárov. Jedným dôvodom pre toto rozhodnutie má byť fakt, že Apple má tento rok prejsť z LCD panelov na OLED.

Stať sa tak má pri iPhone určenom k 10. výročiu jeho prvého vydania. K predstaveniu by malo dôjsť už tento september. Zvyšné „klasické“ modely, iPhone 7s a 7s Plus majú aj naďalej ponúkať LCD panely.

Samsung s jeho OLED panelmi zaberá 95 % trhu, je to teda spoločnosť, na ktorú sa oplatí obrátiť. Okrem Apple sa o OLED panely samozrejme začali zaujímať aj ďalší výrobcovia, hlavne z Číny. Samsung sa preto musí obracať relatívne rýchlo, aby stihol nakŕmiť hlad všetkých, ktorí túžia po ich produktoch.

Apple a Samsung mali podpísať dve zmluvy týkajúce sa predaja OLED displejov pre iPhony. Zmluvy sa majú týkať približne 160 miliónov kusov displejov. Za 60 miliónov OLED panelov má Apple zaplatiť 4,3 miliardy dolárov.