Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy S8/S8+ zlomil rekord v počte predobjednávok, ktorý stanovil phablet Note...

Samsung Galaxy S8/S8+ zlomil rekord v počte predobjednávok, ktorý stanovil phablet Note 7

0
Osmo Mobile 2

Ak si odmyslíme dobre známe problémy s akumulátorom, Samsung Galaxy Note 7 bol pozitívne hodnotený smartfón. Toto zariadenie zároveň stanovilo v minulom roku rekord v počte predobjednávok.

Predobjednávky sa týkali domovskej Južnej Kórey, pričom ich Samsung Galaxy Note 7 vlani zaznamenal počas prvých dvoch dní približne 200 000. Celkovo ich bolo až 400 000. Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+ vstúpili do predpredaja v tejto krajine len minulý týždeň.

Rovnako počas prvých dvoch dní, posledného piatka a soboty, zaznamenal Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+ až 550 tisíc predobjednávok. Čísla priniesol ekonomický portál Business Korea. Interný rekord Galaxy Note 7 bol teda prekonaný. Pre zaujímavosť, ide o 5,5-násobne viac predobjednávok, aké Samsung zaznamenal pri vlajkovom Galaxy S7.

Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+

Samozrejme, Južná Kórea nie je celý svet. Nadštandardný záujem ale môže naznačiť, akým smerom sa budú globálne predaje daných high-end smartfónov uberať. Výrobca očakáva vysoký, zatiaľ potencionálny dopyt.

Samsung Galaxy S8 sa objavuje v reklamách rôznych formátov, operátori po celom svete lákajú na predpredaj a to isté tiež platí o kamenných elektro-predajniach. Samsung okrem toho navýšil počiatočné skladové zásoby tak, aby na svoj vytúžený smartfón nemusel čakať naozaj nikto.

Samsung si pred spustením predaja pripravil 20 miliónov kusov smartfónov, čo je dvojnásobok oproti minulému roku. Na druhej strane, silnému záujmu môže podlomiť kolená cena.

Samsung Galaxy S8 sa začne predávať s cenou 799 eur, respektíve 899 eur v prípade väčšieho modelu. Hlavne v ekonomicky slabších krajinách tak Samsung nemusí zaznamenať uznania hodné predaje.