Úvod Smartphony Aktualizácie Samsung Galaxy S8 dostáva v Európe aktualizáciu. Odstraňuje problém s displejom

Samsung Galaxy S8 dostáva v Európe aktualizáciu. Odstraňuje problém s displejom

9

Ak vlastníte jednu z najnovších vlajkových lodí kórejského Samsungu, očakávajte v najbližších dňoch aktualizáciu. Update pre Samsung Galaxy S8 sa začal šíriť po Európe. 

Objavil sa zatiaľ v Nemecku, vo Veľkej Británii a napríklad v Turecku. Podstatné je, že aktualizácia odstraňuje závažnejší problém s displejom.

Niekoľko, hlavné prvých majiteľov dua Galaxy S8 sa sťažovalo na neprirodzený červený odtieň displeja. Samsung ubezpečoval, že nejde o hardvérový problém, čiže ho je možné vyriešiť po softvérovej stránke.

aktualizáciu

To sa aj stalo. Samsung pripravil aktualizáciu, ktoré je zameraná práve na vyriešenie defektného podania farieb Infinity displeja. Samsung update zverejnil už začiatkom týždňa, pričom bol najskôr určený používateľom v domovskej Južnej Kórei.

Pre kalibráciu obrazovky musíte mať aktívny adaptívny režim zobrazenia a nesmiete mať zapnutý filter modrého svetla.

„Kauza červený displej“ postihla len niekoľko používateľov. Ani zďaleka nejde o plošný problém. Aj keď váš Galaxy S8 daným problémom netrpí, určite si aktualizáciu nainštalujte.

Je pomerne veľká – má cez 400 MB. To znamená, že môže obsahovať viac noviniek a vylepšení, ktoré budú zamerané na optimalizáciu, výkon a bezpečnosť. Ide o bežnú súčasť väčšiny väčších aktualizácií.