Úvod Zariadenia Máte výkonnejší počítač? Táto 4K virtuálna realita je preň ako stvorená

Máte výkonnejší počítač? Táto 4K virtuálna realita je preň ako stvorená

2
Pimax 4K VR

Spoločnosť Pimax sa zaoberá vývojom a výrobou headsetov pre sprostredkovanie virtuálnej reality, ktoré sú na vysokej úrovni. Na minuloročnom podujatí CES Asia dokonca získali ocenenie za najlepšie VR zariadenie.

Kvalitný headset pre virtuálnu realitu nie je lacný a ani to nikto neočakáva. Ak ste však nadšenci nových technológií a radi siahnete aj po nejakej tej hre, VR by ste mali určite „ochutnať“.

Pimax 4K VR Headset sa svojimi parametrami radí do lepšie vybavených modelov, o čom už na prvý pohľad svedčí označenie ultra vysokého rozlíšenia. Pozor, pre jeho použitie budete potrebovať výkonnejší počítač.

VR headset je aktívny a priamo určený pre počítače. Headsety, do ktorých sa vkladá smartfón predsa len ponúkajú obmedzenejší zážitok z virtuálneho trojrozmerného priestoru.

virtuálna

Výrobca odporúča PC s čipsetom Intel i5 alebo lepším, poprípade jeho výkonnostné ekvivalenty. Z AMD grafík je podporovaný typ AMD R9 290 a vyššie radené modely. Z radov Nvidia je odporúčaná grafika GTX 960 a lepšia. Minimom je operačná pamäť s kapacitou 4 GB.

Vlastnosti

Pimax 4K VR Headset disponuje patentovanou obrazovkou s hustotou pixelov na palec o hodnote 806 ppi a až 90 MHz obnovovacou frekvenciou v asynchrónnom režime. Obrazovka je navrhnutá tak, aby vám sprostredkovala obraz v 110-stupňovom uhle záberu. Odráža prirodzený záber ľudských očí.

Dva použité gyroskopy presne vyhodnotia pohyby vašej hlavy s odozvou krátkych 18-tich milisekúnd, čo mimo iného eliminuje závrate, ktoré sa môžu objaviť pri aktívnejšom používaní. S VR to netreba preháňať. Obraz dopĺňa 3D zvuk, ktorý je priamou súčasťou náhlavnej súpravy.

Súprava teda nepokryje len oblasť očí, ale aj uši. Naplno tak budete ponorení do virtuálneho sveta. Znesiteľne tiež vyzerá váha na úrovni 328 gramov. Medzi senzorovou výbavou nájdeme snímač vzdialenosti, snímač zrýchlenia, svetelný senzor a magnetometer.

Okrem zdrojov VR obsahu tretích strán sa môžete spoľahnúť aj na ten priamo od výrobcu. Zatiaľ ponúka viac ako stovku hier, filmy a úchvatné panoramatické fotografie. Obsah je aktualizovaný, čiže ho bude stále viac a viac.

Spoločnosť Pimax dokonca vyvinula náhlavnú VR súpravu s extrémnym 8K rozlíšením. Výrobca ju ukázal na najväčšom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2017, ktorý sa konal v Las Vegas. Jej cena je však už vysoká a trhová dostupnosť bola, resp. je výrazne obmedzená. Headset Pimax 4K VR je podstatne lacnejší.

Aktuálna cena približne 305 eur zrovna nízka nie je, no vzhľadom na prevedenie súpravy je skvelá. Do konca apríla sa dá ešte znížiť použitím zľavového kódu. K nám sa dostal kód V2584SLOVA, ktorý cenu zníži na už prijateľnejších necelých 264 eur. Všetky potrebné detaily nájdete na stránke výrobcu v odkaze nižšie.

>>> ZOBRAZIŤ Pimax 4K VR Headset <<<

Ďalšie kódy

K dispozícii máme ešte dva zľavové kódy, ktoré však prislúchajú inteligentným čistiacim robotom. Ide o dva modely Cop Rose. Skromnejšie vybavený, stále však celkom schopný typ stojí v bežnom režime 188 eur.

Kód H18245USBT, ktorý je potrebné zadať pri objednávke, zníži cenu na približne 127 eur. 

Lepšie vybavený model, ktorý pracuje hlavne rýchlejšie, stojí 223 eur. Je drahší, a to aj po zľave. Zľava je ale výraznejšia. Po zadaní kódu H18246UKKS by vám v košíku mal svietiť údaj 159,80 €.

Pri virtuálnej realite bude kód použiteľný do 30. apríla, v prípade autonómnych vysávačov expiruje až 15. mája. 

>>> ZOBRAZIŤ robota Cop Rose – typ 1 <<<

>>> ZOBRAZIŤ robota Cop Rose – typ 2 <<<