Úvod Smartphony Dohady Nové informácie o smartfóne OnePlus 5. Snapdragon 835 a 8 GB RAM

Nové informácie o smartfóne OnePlus 5. Snapdragon 835 a 8 GB RAM

2
OnePlus
Ilustračné foto

Stále mladej čínskej spoločnosti OnePlus sa podarilo niečo, po čom túžia aj iní podobní čínski výrobcovia. Vďaka svojim kvalitným smartfónom, ktoré sa nepredávajú za astronomické sumy, sa dostala do povedomia celého sveta. 

Po poslednom smartfóne OnePlus 3T je stále veľký dopyt a už v minulosti sme videli, ako musel výrobca predĺžiť dodacie lehoty, keďže nestíhal výrobu. Dodávateľský reťazec nedokázal doručiť všetky komponenty pre tvorbu načas.

Výrobca zároveň predáva dané smartfóny prostredníctvom vlastného oficiálneho internetového obchodu. Cez oneplus.net si môžete objednať smartfón do Európy (aj na Slovensko), Kanady, Ameriky alebo Číny.

Vzhľadom na úspech nikto nepochybuje o tom, že výrobca pracuje na novej generácii smartfónu OnePlus 3 resp. OnePlus 3T. OnePlus 4 ale existovať nebude. Číslo 4 je v ponímaní čínskej kultúry považované za nešťastné. S najväčšou pravdepodobnosťou tak v tomto roku uvidíme model s označením OnePlus 5.

OnePlus
Prvá generácia OnePlus One. Predstavená bola v júni 2014

Parametre

Niekoľko detailov o smartfóne OnePlus 5 priniesol čínsky technologický web pcpop.com a pár informácií sme videli už vo februári. Vtedy s nimi prišiel magazín Tech2.

Ak sa na dané, zatiaľ neoficiálne údaje budeme spoliehať, čaká nas 5,5-palcový displej s rozlíšením 1080 x 2048 pixelov. Výkon sprostredkuje čipset Snapdragon 835 a dokonca by mala pribudnúť 8 GB kapacita RAM.

Tá ale bude skôr dostupná v kombinácii s 256 GB úložiskom, ktoré sa skloňuje tiež. Pôjde o najdrahšiu verziu zariadenia. Predpokladáme, že tá komerčnejšia príde so 6 GB RAM a 128 GB priestorom pre dáta.

OnePlus
Výrobca už mal v portfóliu smartfón s telom z keramiky. OnePlus X bol predstavený v novembri roku 2015

Inovácie sa majú dotknúť aj dizajnu. Tenšie rámiky vypoklonkujú snímač odtlačkov prstov na zadnú stranu zariadenia. Otázna je kapacita batérie. Telo má byť hrubé len 7 milimetrov, čiže s extrémnou kapacitou rátať nemôžeme. Informácie smerujú ku keramickému telu po vzore Xiaomi Mi Mix alebo k 23 Mpx stabilizovanému fotoaparátu.

Ak sa dohady potvrdia a spoločnosť to nepreženie s cenou, opäť sa jej môže podariť vytvoriť bič na aktuálne vlajkové lode väčšiny výrobcov.