Úvod Udalosti NASA čoskoro spustí živý video prenos z vesmíru v 4K rozlíšení

NASA čoskoro spustí živý video prenos z vesmíru v 4K rozlíšení

0
NASA

Americký národný úrad pre letectvo a vesmír, v skratke NASA, čoskoro spustí livestream z vesmíru, ktorý bude vôbec po prvýkrát vysielaný v 4K rozlíšení. 

Vysielanie bude prebiehať z Medzinárodnej vesmírnej stanice už 26. apríla o 19:30 nášho času a predvedie sa v ňom aj astronaut Peggy Whitson. Vysielanie bude súčasťou šou Reaching for the Stars: Connecting to the Future, na ktorej sa podieľa NASA a Hollywood.

4K livestream sprostredkuje platforma Amazon Web Services a bude ho môcť sledovať v podstate každý s prístupom na internet. Samozrejme budete potrebovať dostatočne rýchle pripojenie a najlepšie aj obrazovku, ktorá si so 4K rozlíšením poradí.

Pokiaľ vás zaujíma, pomocou akého zariadenia NASA livestream odvysiela, odpoveď je jednoduchá. Postará sa oň ultimátna kamera RED Epic Dragon, ktorej cena sa pohybuje v tisícoch dolárov. Kameru na ISS doručila ešte v decembri minulého roka japonská nákladná vesmírna loď.

Typ kamery, pomocou ktorej bude živý prenos vysielaný

Ak na vás daná udalosť zapôsobila, živý prenos budete môcť sledovať na >tejto adrese<. Pred jeho spustením vám ho ešte určite pripomenieme, poprípade si odkaz môžete uložiť do záložiek. 4K pohľad na planétu Zem z vesmíru v reálnom čase bude istotne zaujímavý.