Úvod Výrobcovia Huawei Huawei v minulom roku predal veľké množstvo telefónov, no napriek tomu mu...

Huawei v minulom roku predal veľké množstvo telefónov, no napriek tomu mu klesá zisk

0

Čínsky gigant Huawei je na tretej priečke výrobcov smartfónov na svete. Čo sa týka predaja, len nedávno vydal svoju finančnú správu z minulého roka 2016.

Hoci sa spoločnosti podarilo zvýšiť svoje príjmy o 32 percent, jej prevádzkový zisk ostal takmer totožný so ziskom z predchádzajúceho roku (2015). Konkrétne ide o nárast 0,4 percenta.

V minulom roku príjmy spoločnosti predstavovali 75 miliárd dolárov. Prevádzkový zisk 5 miliárd dolárov. Huawei sa zadarilo najmä vďaka zariadeniam ako Huawei P9 či Mate 8.  V minulom roku sa spoločnosti podarilo predať 140 miliónov kusov smartfónov, čo je v číslach nárast o 30 percent. Finančná správa tiež ukazuje, že až 45 percent všetkých príjmov korení v domovskej Číne.

Ak by však Huawei podarilo zvýšiť predaj svojich zariadení aj v USA, finančné výsledky by určite ukazovali oveľa vyššie čísla. A možno tomu dopomôžu aj tohtoročné novinky Huawei P10 a P10 Plus či produkt dcérskej spoločnosti Honor 9.

Je zjavné, že spoločnosť má pred sebou naozaj žiarivú budúcnosť. Jej zariadenia sú obľúbené a dosť predávané, najmä v domovskej Číne a v Európe. Ak by však viac prerazila aj v Spojených štátoch, mohla by možno konkurovať aj gigantovi Apple.