Úvod HTC HTC U Ultra HTC si verí: Jeho HTC U Ultra so zafírovým displejom príde 18....

HTC si verí: Jeho HTC U Ultra so zafírovým displejom príde 18. apríla za šialenú cenu

7

HTC U Ultra je zariadenie, ktoré je dostupné v dvoch verziách. Jedna z nich ponúka 64 GB úložisko a ochranné sklo Gorilla Glass 5, zatiaľ čo druhá ponúka 128 GB úložisko a vrstvu zafíru nad displejom.

Prvá spomínaná verzia sa už nejaký ten čas predáva, tá druhá sa doteraz predávala len pre firmu domácom Taiwane. To sa však má zmeniť.

Stane sa tak presne 18. apríla, keď zafírový U Ultra vstúpi aj na európsky trh. Informovali o tom predajcovia z Nemecka a Švajčiarska. Ako by ste čakali, kombinácia označenia a HTC a zafíru so sebou prináša aj poriadne mastnú cenovku. Presnejšie pôjde o 849 €. Au. Klasická verzia U Ultra pritom stojí 699 €, čo znamená, že za extra 64 GB úložisko a zafírový displej si HTC pýta 150 €.

Čo sa zafírového skla týka, je poriadne tvrdé. Tvrdšie, než krycie sklo Gorilla Glass 5. Na Mohsovej stupnici sa začne škriabať až pri 9-tke. Gorilla Glass 5 vydrží približne do 6. stupňa. Nevýhodou však môže byť fakt, že je takto tvrdé sklo podstatne krehkejšie. V praxi sa teda môže stať, že po páde na zem si na displeji nájdete pavučinu.